Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile gb ramu dla serwera na modach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko chce zrobic serwer dla 5 graczy  na modach , modów mam łącznie 16 jest w nich np. twilight forest, atum, mutant creatures czy tez mo creatures i pytanko do was czy 6gb RAMu wystarczy na taki serwer ?

• Biter. zmienił(a) tytuł na Ile gb ramu dla serwera na modach?
Opublikowano

1gb ramu ci wystarczy. Enderchesta nie bierz, zużycie nie dojdzie do 500mb i już będą lagi z winy procesora, to najgorszy polski hosting serwerów mc. Weź ofertę PL 2gb na lvlupie (lub 1gb na minehoście jeśli masz mniej pieniędzy i nie potrafisz konfigurować vpsa). Jeśli serwer jest na wersji 1.13 lub wyższej, weź dwa razy więcej ramu (lvlup FR 4gb, minehost 2gb).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja tam mam  paczkę składającą się z 49 modów i do jej działania na serwie wymagane jest 2 gb ramu a po stronie klienta 5 więc nie rozumiem czemu na hostingach do działania 6 modów wymagane jest 1 lub 2 gb ramu ? domyślam się że chyba dlatego że wykorzystują chyba virtualboxa do działania serwera by przydzielić np 1 rdzeń z procesora 24 wątkowego.  

Opublikowano
26 minut temu, Halk6000 napisał:

ja tam mam  paczkę składającą się z 49 modów i do jej działania na serwie wymagane jest 2 gb ramu a po stronie klienta 5 więc nie rozumiem czemu na hostingach do działania 6 modów wymagane jest 1 lub 2 gb ramu ? domyślam się że chyba dlatego że wykorzystują chyba virtualboxa do działania serwera by przydzielić np 1 rdzeń z procesora 24 wątkowego.  

1gb to zalecana minimalna ilość ramu na serwery 1.13+, na vpsie trzeba zostawić trochę ramu na system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...