Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade podzespołów

swissowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mój PC zaczyna powoli niedomagać i myślałem ostatnio o kupnie nowych podzespołów, jakieś 2 miesiące temu karta graficzna umarła, więc musiałem kupić nową, ale niestety reszta podzespołów trochę ją spowalnia, więc chyba trzeba kupić coś nowego. Mój aktualny sprzęt ma już parę lat (około 5). Chciałbym się dowiedzieć które części warto wymienić, a których nie trzeba, bo aktualnie krucho z kasą mam (nie chciałbym wydać więcej niż 1200zł-1500 zł). Co mam:

- Intel core i5 4460 3.2GHz

- MSI H81M-E34 (MS-7817) 3.0

- Pamięć Kingston 8GB DDR3

- Zasilacz corsair Vs550

- Nowa karta Radeon RX 580 Dual OC 8GB GDDR5

- Dysk SSD Crucial 250GB

Komputer przeznaczony jest głównie do grania w gierki

Opublikowano

No więc na początek przyda się zmiana samej platformy, potem ze względu na spadające ceny możesz dokupić sobie pojemniejszy dysk. Zasilacz i obudowa - tutaj możesz polować na promki. Zmiana GPU to pewnie za rok/dwa lata.

Procesor i MOBO możesz brać z innego sklepu - zależy od cen. Pamięci warto z Amazona - raczej nie znajdziesz w polskiej dystrybucji tych pamięci w takich cenach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...