Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym projekcie serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ostatnio w wolnym czasie przygotowuje serwer skyblock i survival. Chciałbym się was zapytać czy gralibyście na takim serwerze. 

Wersja od 1.12 do 1.16

Dodatki:

• Zwyczajne wyspy
  • Ciekawe menu
    Warpy, wyspy, enchanty, ulepszenia wyspy/nicku, głosowania itp (autorskie)
  • Dom aukcyjny z kategoriami (łatwiej coś znaleźć)
  • Bank w którym możemy przechowywać pieniądze które mogą wzrostnąc z jakąś stopą oprocentowania
  • Sklepy
    Sklepy dla: Drwala, Farmera, Wojownika, Górnika
    Sklepy ze zbrojami, blokami, itemami z mobów, oraz specjalny ekwipunek (enchantowany diax set, łuk)
  • Nagrody za różne osiągnięcia (za zdobycie pkt, ukończenie jakiegoś zadania (jeżeli dodam misje)
  • Informacje po prawej strone (scoreboard) o:
    Obecna ranga, ilość pieniędzy, poziom wyspy, ilość zameldowanych na wyspie, obecna ilość graczy online
  • Itemy na start (na wyspie w skrzyni lub w eq)

Mam plan dodać:

• misje (mam już ponad 200 napisanych),
  • Inne wyspy dla vipów, sponsorów, itp,
  • Dodać kopalnie która resetuje się codziennie, lub mapę survival na której będzie zdobywać się surowce,
  • Cotygodniowe dodatki dla rang specjalnych (zakupionych lub yt,streamer)
  • Sklep z dodatkami do chatu (dopisku do nicku)
  • Dodatki do wyglądu (do kupienia)
  • Skrzynie (Codzienna, Srebrna, Smocza, Legendarna (jakaś szansa na drop), (nazwy mogę zmienić)
  • Skrzynie "void" dla vipów (jeżeli spadnie coś poza świat pojawia się w tej skrzyni)
  • Zwierzaki miniaturowe ;D
  • Ulepszenie wysp (limit długości) [do kupienia za walutę lub exp]
  • Sklep z dodatkami na wyspę (skrzynia w której będą przedmioty z eteru)

Jeżeli macie jakieś propozycje co dodać, zmienić, itp.. To proszę, żebyście napisali co, jak itd ;D

Czy gralibyście na takim serwerze? Czy warto go postawić?

(Mam pomysł, żeby postawić serwerownie [samemu], z różnymi serwerami na obecną sytuacje pracuje przy skyblocku oraz survivalu [bardzo specyficzny]])

Pomogłem? Zarzuć mi lajkiem, dzięki temu będę kontynuował udzielanie pomocy!

Poproszę spam "dziękuje"! :D

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Co sądzicie o tym projekcie serwera?
Opublikowano

Szczerze to nie ma tu jakichś nowości, prawie wszystko widziałem na jednym serwerze.

Według mnie zwierzaki + miniony byłyby fajnym pomysłem + coś z tych dodatków do wyglądu.

Skrzynie za dzienny czas poświęcony na serwerze (im dłużej tym lepsze rzeczy).

Misje typu zbierz 64 drewna to ja sobie w * wsadzę.

No na takim serwerze to może zagra z 20 osób jak go rozreklamujesz.

Btw. Jak wszystko będzie spójne i przedstawisz to w ładny sposób to na pewno ktoś się skusi 😉

Opublikowano
Dnia 25.08.2020 o 23:41, ninja12412 napisał:

Szczerze to nie ma tu jakichś nowości, prawie wszystko widziałem na jednym serwerze.

Według mnie zwierzaki + miniony byłyby fajnym pomysłem + coś z tych dodatków do wyglądu.

Skrzynie za dzienny czas poświęcony na serwerze (im dłużej tym lepsze rzeczy).

Misje typu zbierz 64 drewna to ja sobie w * wsadzę.

No na takim serwerze to może zagra z 20 osób jak go rozreklamujesz.

Btw. Jak wszystko będzie spójne i przedstawisz to w ładny sposób to na pewno ktoś się skusi 😉

Temat powstał po to, żeby zdobyć wasze zdanie, i otrzymać propozycje co dodać itp..

Więc pytanie do Ciebie panie Ninjo, co chciałbyś widzieć na serwerze?

Może propozycja misji? 

Opublikowano

Moim zdaniem serwer po tym jak to opisałeś może być naprawdę spoko 😉

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano

Miniony będą pewnie dla rang płatnych oraz wysp graczy pow. jakiegoś poziomu ;D (dużego, top5?)

Tak jak pisałem, chce zrobić specjalne kopalnie albo tp odrazu do kopalni lub jakiś świat survival.

z kamienia (lub rudy diamentu) będzie możliwość dropu kluczy do skrzyni (najgorszej - stone; śreniej - diamond-ore)

01.09.2020 // 17:40

Na serwer survival dodałem:

- Możliwość złapania wirusa przez którego możemy mieć kręcący się ekran, zmniejszone HP, spowolnienie itp.. możemy stworzyć szczepionkę (jeszcze myślę nad craftingiem) dzięki której możemy się wyleczyć (70% szans???) 

- Staminę na początek zdobywamy jej 100/100 jeżeli będziemy robić rzeczy przez które nasz bohater może się zmęczyć stamina będzie opadać, jeżeli opadnie poniżej np. 30% zostanie na niego narzucone powolne kopanie, wtedy, musimy chwile odpocząć (afczyć). Czyli... Nie będziecie mogli ciągle być w kopalni i kopać diaxy, musicie też odpocząć, zjeść, wypić

- Nawodnienie, jak nazwa wskazuje, będziemy musieli pić wodę tak jak w życiu! (5 butelek wody oraz 10butelek pustych dostaje się na start) podczas wysiłku nawodnienie spada coraz bardziej, kiedy opadnie do 0% zaczniemy umierać 

- System karmy, Bóg serwerowy będzie oglądał wasze postępy i będzie was nagradzał w sposób jaki traktujecie świat np. jeżeli będziecie biegać niszczyć przyrodę (zabijać zwierzęta i niszczyć trawe, drzewa, itp) wasza karma zmaleje, coraz niższa karma mniejszy drop, słabsze enchant, mniejszy exp.. Większa karma, lepsze bonusy, większa szansa na wykopanie większej ilości itemów, za zabicie przeciwnika otrzymacie większą ilość doświadczenia

- Meble (jeszcze konfiguruje) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...