Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się zrobić coś takiego w skrypcie?

Aftellen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Robię skrypt na 'Policyjne Radio' (w GUI). Jedną z jego funkcji jest sprawdzanie, czy gracz posiada ważne pozwolenie na broń. Po kliknięciu opcji w GUI np. Sprawdź gracza, GUI się zamyka i wyświetla się taka wiadomość 'Napisz na chacie nick gracza, którego pozwolenie na broń chcesz sprawdzić!'. I tu dochodzimy do problemu. Czy da się takie coś zrobić, że piszesz nick gracza i jeśli dany gracz jest online to używa tego jako arg 1? (/sprawdzpb <player>)

Jeśli niezrozumiale wyjaśniłam, to napiszcie, postaram się lepiej opisać mój problem 😅

Opublikowano
command /komenda [<player>]

A później sprawdzasz to takim warunkiem

if player-arg is online

Czyli np.

command /forcesmile [<player>]:
  	trigger:
  		if player-arg is online:
  			send "Wymuszono od Ciebie usmiech!" to player-arg
  		else:
  			send "Gracz nie jest online"

Opublikowano

znaczy chodzi mi o to, że 'radio' ma być w GUI i po kliknięciu w opcję 'Sprawdź pozwolenie na broń' zamyka GUI i wysyła na chacie wiadomosć do tej osoby 'Napisz na chacie nick gracza, którego pozwolenie na broń chcesz sprawdzić!'. I to mam zrobione. Tylko jak zrobić tak, że to co teraz 'napisze' na chacie ma zostać uznane za arg 1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...