Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rywalizacja konsol - Xbox vs PS

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem pogadac o tym co uważacie. Kto wygra kolejną wojnę konsol? Ps 5 czy xbox series x? Co uważacie o obu konsolach. Czy wojna w ogóle jest? Utworzyłem ten temat, bo opinie są podzielone. Youtuberzy chocby tacy jak yoji720 i rock często o tym mówią. Dlatego  chciałem poznać wasza opinie na ten temat.  Zwracam uwage na to, że konsole nie są dla microsoftu głównym źródłem dochodu. Moze dlatego wiedzą, że lepiej utrzymać przewage w innych dziedzinach niż gry?

8902314106109971000808.jpeg
  • Aive zmienił(a) tytuł na Rywalizacja konsol - Xbox vs PS
Opublikowano

Jedna i druga konsola będą dobre.

Ja jednak nie planuje przesiadki z XO na X a tym bardziej na PS5, natomiast gdybym miał się przerzucić na następną generację to przystał bym na xboxie.

Myślę że tak jak ja, są zwolennicy konsol Microsoftu jak i tych od Sony.

Osobiście jestem przyzwyczajony do pada xboxowego i nie wyobrażam sobie grania na PS.

Kolejną kwestią są gry, przykładowo uwielbiam serię Forza - na PlayStation miałbym powiedzmy odpowiednik jakim jest Gran Turismo, lecz nie lubię się ograniczać tylko i wyłącznie do jeżdżenia po torze wyścigowym. Tak samo uwielbiam Gearsy, w które nie zagram na PS'ie.

Podsumuje to tak - są gusty i guściki, dla jednych będzie lepszy PS a dla innych Xbox. Pozdrawiam.

apBVFJp.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja wybieram xboxa ze względu na przyzwyczajenie do pada (choć nowy do PS5 jest kuszący), a szczególnie przez to że jest GP. Dodatkowo ze szwagrem kupujemy gry na pół :D

Myślę że musisz zadecydować sobie w co wolisz grać odnośnie gier ekskluzywnych. Jeśli masz PC mocnego to polecałbym PS bo gry z xboxa których nie masz na PS możesz ograć na PC, a gry z PS są tylko tam :P

Jeśli nie masz gier albo nie musisz mieć nowości to polecam xboxa ze względu na GamePass'a. Często jest promocja (tak jak teraz 3msc GP za 4zł) i masz dużą bibliotekę świetnych gier do ogrania.

Takie jest moje zdanie. A odnośnie typowo pytania to myślę że Sony będzie miało przewagę w Polsce jeszcze długo i lepiej się u nas sprzedaje. Czemu? Pewnie dlatego że po zakupie PSX lub PS2 mało kto chce się przesiadać na nowy system skoro jest już przyzwyczajony, a nie oszukujmy się, większość polaków zaczynało od PSX.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...