Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odmienne działanie lewego głośnika od prawego w laptopie - MSI

DeQUK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dość niestandardowy problem. Dotyczy on laptopa MSI GL73 9SD. Od pewnego czasu męczę się z problemem głośników. Otóż nie grają one równo, próbowałem grzebać od strony softweru, sprawdzałem różne opcje. Na wszystkich wersjach Realteka problem wygląda jak w filmie dodam poniżej. Potem usunąłem całkowicie Realteka z efekty także zaprezentowałem na drugim filmie. Mam wrażenie, że jest lekka poprawa. Nie wiem czy mogę coś zrobić od strony softwaru czy może problem leży w hardwerze. Próbowałem także z tych okolic lekko odkurzyć z różnych pyłków, a także to wydmuchać, ale niestety nie zauważyłem różnicy. Dodam, że najlepiej grają na ustawieniach zaprezentowanych poniżej na screenie, czyli 32-bitowe, 192000Hz. Na ustawieniach cichych i średnich jeszcze da się zaakceptować to jak działają, ale problem jest gdy dzwięk ustawiony jest pod maksimum. Czy problem leży po stronie hardweru i konieczna będzie gwarancja (dodam, że nie jest dla mnie to wygodne, bo na co dzień potrzebuje sprzętu)? Czy jest możliwe naprawienie tego problemy software'wo?

3.png

CAMDNAx.png

Opublikowano

Chyba liczysz na cud. Wymień na nowy uszkodzony głośnik. 

Jesli problem z elektroniką to na pewno sam nie naprawisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...