Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skutecznie dostać się do administracji serwera Minecraft?

DominikJava

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wprowadzenie

Witam,

Z tej strony Dominik. Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić poradnik na temat, tego "Jak skutecznie dostać się do administracji serwera Minecraft?"

Myślę, że poradnik nie będzie się, głównie skupiał na tym, jak przejść rekrutację, a będzie się skupiał, nad tym, jak stopniowo awansować w administracji na serwerze Minecraft.

Przy okazji jeśli ktoś jest chętny, abym był u niego administratorem/technikiem na jego serwerze Minecraft, to śmiało piszcie, a ja Wam podam kontakt.

2. Rekrutacja

Większość serwerów minecraft rekrutuje użytkowników ten sposób, iż każdy użytkownik ma wysłać swoje podanie administracji, a następnie, jeśli przejdzie do następnego etapu, dołącza na kanał na TeaumSpeak i tam jest rekrutowany ostatecznie.

Ważne jest to, abyś w podaniu pisał wyraźnie oraz przejrzyście. Jeśli jest to możliwe to stawiaj przecinki, przed wybranymi wyrazami. Ważne, również jest postawianie kropek oraz zaczynanie zdań z dużej litery. Administracja lubi osoby, które umieją dobrze pisać. Jeśli przejdziesz pierwszy etap, możesz przygotować się do drugie, czyli rekrutacji na kanale głosowym. Staraj się mówić wyraźnie. Zapisywanie komend itd. na kartce, niby da większe szanse na przejście rekrutacji, ale jakiś powód zapisu, tych komend jest, racja? Sam ich nie znasz ;o I tutaj jest problem. Tutaj musisz sam zdecydować. Dlatego... Przechodzimy do kolejnego etapu.

3. Awansowanie

No, dobrze. Mamy rangę Pomocnik, czy też Helper? Albo i TestHelper. Po prostu wiemy, że nasza ranga nie jest wysoko postawiona. Zanim awansujemy na KidModeratora -> Moderatora -> JuniorAdmina -> Admina, minię trochę czasu. Takie awanse trwają czasami miesiącami, jak nie latami. To już zależy od głównego zarządu serwera oraz ilości rang w administracji. Aby awansować trzeba:
- Chętnie pomagać graczom

- Szybko odpisywać

- Pisać całymi zdaniami Przykład:
[Gracz] Tomek -> Admin, czy za x-Ray jest ban?

ŹLE: [Pomocnik] Adrian585 -> tak

DOBRZE: [Pomocnik] Adrian585 -> Tak, za to jest ban. Polecam zapoznać się z całym naszym regulaminem. Znajdziesz go pod /regulamin

Widzicie? Takie proste, a tak zwiększa szanse na awans

- Musicie znać wyższe podstawy ortografii oraz umieszczania przecinków w zdaniach

- Nie możecie być toksyczni

- Znajomość regulaminu serwera na pamięć to podstawa

- Jeśli tryb to np. SkyBlock to dawanie wiaderka wody, czy wiadra, bo ktoś źle zrobił generator może bardzo pomóc w awansach.

- Spora aktywność

- Czytanie większości chatu

- Pomaganie, niezależnie komu. Czy osoba jest toksyczna, młodsza - zawsze trzeba pomóc.

- Reklamowanie kanału YouTube, czy też sklepu serwera jest pomocne. Informowanie graczy o tym, że za kilka dni jest event też jest spoko.

To tyle. Jeśli komuś pomogłem, to bardzo mi miło. Jakby ktoś miał pomysł, co mogę dodać to proszę pisać. Do zobaczenia 😉

Opublikowano
3 godziny temu, DominikJava napisał:

TeaumSpeak

Jeśli jest to możliwe to stawiaj przecinki, przed wybranymi wyrazami.

/\
|
Tu nie musi być przecinka XD

Jeśli przejdziesz pierwszy etap, możesz przygotować się do drugie

Zanim awansujemy na KidModeratora -> Moderatora -> JuniorAdmina -> Admina, minię trochę czasu.

Przyjrzyj się każdemu z tych zdań i zastanów się o czym ty w ogóle piszesz...

Musicie znać wyższe podstawy ortografii oraz umieszczania przecinków w zdaniach

Administracja lubi osoby, które umieją dobrze pisać

XD ? ? ?

Opublikowano

Istotną rzeczą, na którą Administracja patrzy przy rekrutacji jest przedewszystkim dobra aktywność na serwerze i angażowanie się w społeczność danego serwera.

To mógłbyś właśnie dodać jeszcze i poprawiać błędy które napisał @Blox61

Pozdrawiam, daje like na zachętę! 😄

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano
Dnia 13.08.2020 o 14:05, skywarn napisał:

Istotną rzeczą, na którą Administracja patrzy przy rekrutacji jest przedewszystkim dobra aktywność na serwerze i angażowanie się w społeczność danego serwera.

To mógłbyś właśnie dodać jeszcze i poprawiać błędy które napisał @Blox61

Pozdrawiam, daje like na zachętę! 😄

Dzięki, napewno poprawię poradnik 😉

Dnia 13.08.2020 o 01:47, Blox61 napisał:

/\
|
Tu nie musi być przecinka XD

Przyjrzyj się każdemu z tych zdań i zastanów się o czym ty w ogóle piszesz...

XD ? ? ?

Dziękuje za negatywną opinię.
Generalnie, nie wiem, czy administracja, by wzięła kogoś do administracji, co pisze zdania, na poziomie 10-cio latka. A zresztą, nie ma sensu prowadzić kłótni. Ups, przepraszam. Nie wstawiłem przecinka. Dziękuję, życzę Ci miłego dnia.

Opublikowano
1 godzinę temu, DominikJava napisał:

Ups, przepraszam. Nie wstawiłem przecinka.

Z takim nastawieniem też raczej by ktoś nie doszedł do administracji.

Opublikowano
Dnia 14.08.2020 o 14:05, DominikJava napisał:

Dzięki, napewno poprawię poradnik 😉

Dziękuje za negatywną opinię.
Generalnie, nie wiem, czy administracja, by wzięła kogoś do administracji, co pisze zdania, na poziomie 10-cio latka. A zresztą, nie ma sensu prowadzić kłótni. Ups, przepraszam. Nie wstawiłem przecinka. Dziękuję, życzę Ci miłego dnia.

Żeby dostać się do administracji porządnego serwera lub sieci serwerów, trzeba ukończyć przynajmniej 16 lat, bądź więcej lub być na wysokim poziomie i z grą, jak i ze samym sobą.

@edit Piszesz coś o 10latku, sam masz może z 12-13 lat, jesteś napawany pewnością siebie i niecierpliwością, nie układasz zdań w sposób dobry. Ucz się, bo wiele przed Tobą. Poradnik nie ma sensu.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

1. Wymagania wiekowe

Każda administracja ma jakieś wymagania wiekowe. Żeby być KidModeratorem musisz, mieć przynajmniej 14 lat. Moderator 16 lat, a admin to 16+.Zalezy od serwera, na większości dobrych serwerów tak jest 

2. Ogarnianie komend

Musisz ogarniać podstawowe komendy MC takie jak banowanie, kickowanie dodawanie bloków itd

3. Bycie ogarniętym, a nie patodzieckiem. 

Musisz być ogarnięty, spokojny podczas sprawdzaną potencjalnych cheaterów, nie brać do sprawdzania osób z dupy. 

4. Ogarnianie linków serwerowych oraz programów takich jak TeamSpeak czy Any desk

Dużo serwerów polskich, i zagranicznych korzysta z TeamSpek'a, i Any deska 

TeamSpeak ułatwia komunikację między sprawdzanym a administratorem, a Any deska to program do udostępniania pulpitu dzięki czemu administrator może sprawdzić czy sprawdzany nie ma wgranego złego oprogramowania. 

5. Bycie aktywnym

Serwery potrzebują aktywnych administratorów l, nie takich którzy przychodzą raz na tydzień. Tylko są codziennie(Chyba że ci wypadnie coś ważnego). 

Myślę że pomogłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...