Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ciągłym włamem na serwer minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu gracz o nicku stivs0n włamuje się na nasz serwer minecraft. mamy bardzo mocne hasła i nikt by ich nie odgadł . mamy też lobby.  a więc tak myślę że on wchodzi na czyjes konto i wpisuje jakąś komendę po której daje sobie op i banuje wszystkich   niech ktoś mi napisze jak on to robi  z góry dziękuję

Opublikowano

Może poprostu zablokuj komendę op jakimś skryptem bądź pluginem?

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano

To sprawdź komendy jakie on wpisuje.

Lub po prostu sprawdź konfiguracje różnych pluginów czy nie mają czegoś na zasadzie

players:
	- f4varis:
		permission: admin

* to akurat przykład, możliwe że inaczej będzie napisane * 

albo mam jeszcze jeden pomysł, jak macie lobby tylko do wyborów trybu to zablokujcie tam wszystkie komendy i nie będzie takiego problemu

Opublikowano
20 minut temu, Xzero320 napisał:

tylko on się przez lobby włamuje a tam każdy nawet administracja nie ma op

Jeśli przez lobby to pewnie masz odblokowane /server bez logowania 🙂 Jednak istnieje druga opcja, ominięcie lobby. Podpięcie własnego serwera proxy pod dany serwer - musisz ogarnąć firewall'a gdzieś na spigotmc poradnik jest

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
9 minut temu, fevaris napisał:

To sprawdź komendy jakie on wpisuje.

Lub po prostu sprawdź konfiguracje różnych pluginów czy nie mają czegoś na zasadzie

players:
	- f4varis:
		permission: admin

* to akurat przykład, możliwe że inaczej będzie napisane * 

albo mam jeszcze jeden pomysł, jak macie lobby tylko do wyborów trybu to zablokujcie tam wszystkie komendy i nie będzie takiego problemu

no mamy do wyboru tryby

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A może google auth???

Jako administracja powinniście takie coś mieć, żeby nikt nie mógł włamać się na wasze konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...