Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RDR2 czy Horizon Zero Dawn na PC?

KubiX19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie gry przeszedłem co prawda na PS4, ale na PC jedynie sterowanie się zmienia. Ciężko jest powiedzieć, która gra jest lepsza, ze względu na to, że jeden woli rozgrywkę bardziej powolną, a drugi szybką. RDR2 jest według mnie lepszą grą, ponieważ dużo bardziej realistyczną oraz rozbudowaną pod względem polowań, łowienia, dbania o swojego bohatera oraz o konia, wciągająca fabuła. Horizon różni się bardziej dynamiczną rozgrywką, bohaterka znacznie szybciej się porusza, jest to gra, która dzieje się w przyszłości, po tym jak maszyny przejęły kontrolę nad światem, gra posiada również dobrą fabułę w dodatku z polskim dubbingiem, czego brakuje w RDR2, ponieważ nie wszystko byłem w stanie przeczytać i najzwyczajniej w świecie pewne słowa mi uciekały, przez co nie zawsze wiedziałem do końca o co chodzi. W Horizon walczysz z maszynami z przyszłości, które swoim wyglądem oraz zachowaniem przypominają zwierzęta, co jest dla mnie dość absurdalne. Są to dobre gry z otwartym światem i nie żałuje zakupu ani jednej ani drugiej. Mimo wszystko bliższy memu sercu jest RDR2, w którym czułem się jak w bardzo dobrym westernowym filmie. Polecam obejrzeć sobie filmik, który pokazuje zestawienie obu gier, np.

Co do nowszej gry , polecałbym coś w stylu ghost of tsushima osobiście jeszcze w nią nie grałem, ale sam planuje zakup. Również zalecam sobie obejrzeć filmik i po prostu zadać sobie pytanie, czy podobałby się tobie taki tytuł w takich klimatach.

Opublikowano

A tak poza tym to słyszałem i czytałem, że optymalizacja Horizona jest bardzo słaba na PC, więc warto poczekać aż wejdą jakieś patche itp, które to poprawią.

• Aive zmienił(a) tytuł na RDR2 czy Horizon Zero Dawn na PC?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do tych dwóch gierek, szczerze to przynajmniej w moim przypadku RDR2 znudził mi się po paru godzinach grania w niego, a z Horizonem miło spędzam czas do teraz, także tutaj to bardziej kwestia gustu i nikt nie może wybrać za Ciebie, my możemy jedynie wystawić opinie na temat tych gier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...