Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer lokalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym stworzyć drobny serwer do zabawy aby każdy z sieci LAN mógł na niego wejść, zakładam że nie trzeba używać do tego hamachi tylko można to zrobić w mniej inwazyjny sposób, pomożecie ?

­

Opublikowano

Na localhoscie jeżeli tylko dla Lanu 😄

To samo co przy Hamachi, tylko zamiast ip z hamachi wpisz swoje/lub localhost i/lub 127.0. 0.1 

Pomogłem? Zarzuć mi lajkiem, dzięki temu będę kontynuował udzielanie pomocy!

Poproszę spam "dziękuje"! :D

Opublikowano
9 godzin temu, DobryWafel napisał:

Na localhoscie jeżeli tylko dla Lanu 😄

To samo co przy Hamachi, tylko zamiast ip z hamachi wpisz swoje/lub localhost i/lub 127.0. 0.1 

Czyli wystarczy dać na maszynie IP "localhost" i potem to samo do klienta zapakować i powinno działać ? 😀

Jeżeli to ma znaczenie to sieć LAN mam stworzoną tylko z połączenia bezpośredniego kablem dwóch komputerów, bez routera itd

­

Opublikowano

Będzie jeżeli pierw na swojej maszynie uruchomisz serwer. To standardowa procedura wpisz sobie na youtube metin2 jak zrobić serwer i masz tego dużo xd

Jeżeli zaczynasz pojęcie tego ci trochę zajmie, pamiętam jak 6 lat temu pierwszy serwer na kompie odpaliłem to podnieta w chuj była 😄 ale patrząc na to z biegiem czasu teraz gdy se wspominam to se myślę "boże jaki ja głupi byłem że takie standardy mi tyle czasu zajęły" ale no każdy kiedyś zaczyna, ja kiedyś by taki serwer odpalić bym siedział nad tym całą noc a teraz kilka minut.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
15 minut temu, muchomor321 napisał:

Będzie jeżeli pierw na swojej maszynie uruchomisz serwer. To standardowa procedura wpisz sobie na youtube metin2 jak zrobić serwer i masz tego dużo xd

Jeżeli zaczynasz pojęcie tego ci trochę zajmie, pamiętam jak 6 lat temu pierwszy serwer na kompie odpaliłem to podnieta w chuj była 😄 ale patrząc na to z biegiem czasu teraz gdy se wspominam to se myślę "boże jaki ja głupi byłem że takie standardy mi tyle czasu zajęły" ale no każdy kiedyś zaczyna, ja kiedyś by taki serwer odpalić bym siedział nad tym całą noc a teraz kilka minut.

Na spokojnie poradniki już odpalone, ja to w zasadzie wracam do tego bo kilka lat temu trochę skubnąłem tematu ale już sam nie wiem czemu to porzuciłem, teraz sporo wolnego czasu to można się pobawić na nowo.

Czyli w konfiguracji maszyny ustawiam IPv4 jako localhost, klient tak samo i powinno śmigać z obu komputerów?

­

Opublikowano
3 godziny temu, Severos napisał:

Czyli wystarczy dać na maszynie IP "localhost" i potem to samo do klienta zapakować i powinno działać ? 😀

Jeżeli to ma znaczenie to sieć LAN mam stworzoną tylko z połączenia bezpośredniego kablem dwóch komputerów, bez routera itd

Nie pamiętam czy localhost będzie działąć czy raczej 127.0.0.1 musiałbyś sprawdzić. Również wpisując swoje ip numeryczne (np. 17*.***.129.22*)

Pomogłem? Zarzuć mi lajkiem, dzięki temu będę kontynuował udzielanie pomocy!

Poproszę spam "dziękuje"! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...