Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sens tworzenia klasycznego skyblocka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. od dluzszego czasu szukam fajnego serwera skyblock, ktory bylby totalnym klasykiem - mam na mysli brak dropu ze stone, w sklepie tylko przedmioty, ktorych nie da sie zdobyc, otwarty end oraz nether. Niestety nie udalo mi sie takiego znalezc, bo obecne serwery sa nakierowane na robienie czestych edycji oraz szybki rozwoj wysp. Moje pytanie - czy jest sens stworzenia klasycznego serwera skyblock, bez zadnych ulatwien? Czysty survival. Czy gracze sie takowym zainteresuja?

Opublikowano

W końcu czysty Survival czy Skyblock? To są 2 różne pojęcia.

Drop ze stone - jest raczej potrzebny, inaczej skąd weźmiesz diaxy czy żelazo.

Otwarty End i Nether - na własne wyspy w Netherze jest plugin, ale wątpię, iż dobrze by było jak na spawnie czekałby otwarty portal do Endu.

W sklepie przedmioty których się nie da zdobyć - Co masz tu na myśli? Że spawnery, jajka mobów których się totalnie nie da zdobyć? Czy itemki pokroju ziemniaczków lub marchewek, które zwykle niedostępne są tylko na początku gry.

Wszystkie serwery nakierowane na krótkie edycje oraz szybki rozwój wysp - nie prawda, przykładowo aktualna edycja Skyblock w sieć serwerów Crafted trwa już drugi rok i nie zbliża się ku końcowi.

Czy gracze zainteresują się wersją KLASYCZNĄ - jasne że tak, każdy serwer, każda wersja gry, każdy tryb znajdzie swoich zwolenników.
Chociaż ja osobiście nie był bym zadowolony z takiej gry.

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

Niestety, myślę, że otwieranie czystego nie ma sensu - nikt, by na tym nie grał! By zachęcić ludzi do gry serwer musi być unikalny i niepowtażalny, takiego, którego jeszcze nie ma. Możesz stworzyć serwer sky block, ale z jakimiś dodatkami. Autorskie pluginy? Jakieś ciekawe dodatki? Inne zasady, niż te co powtarzają się na każdym serwerze? Np. Mógłbyś zrobić jakiś serwer: Magia? Różdżki? Latające smoki? Połączenie 2 trybów w jeden? To byłoby coś! Ja osobiście na takim czymś, bym z chęcią zagrał! 

Jeżeli chcesz uzyskać szybszą pomoc, to wbijaj na Discord pomocy technicznej:   https://discord.gg/6GvT6EZ

Opublikowano
2 minuty temu, Korsacz napisał:

Niestety, myślę, że otwieranie czystego nie ma sensu - nikt, by na tym nie grał! By zachęcić ludzi do gry serwer musi być unikalny i niepowtażalny, takiego, którego jeszcze nie ma. Możesz stworzyć serwer sky block, ale z jakimiś dodatkami. Autorskie pluginy? Jakieś ciekawe dodatki? Inne zasady, niż te co powtarzają się na każdym serwerze? Np. Mógłbyś zrobić jakiś serwer: Magia? Różdżki? Latające smoki? Połączenie 2 trybów w jeden? To byłoby coś! Ja osobiście na takim czymś, bym z chęcią zagrał! 

no własnie, nie ma serwerów takich jak kiedyś więc klasyczny skyblock był by unikalny 🤣

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
2 minuty temu, KrzysztofekRrr napisał:

no własnie, nie ma serwerów takich jak kiedyś więc klasyczny skyblock był by unikalny 🤣

Niestety nie, klasyczny skyblock to temat już zamknięty! Był już dawno i się znudził. Są jeszcze takie serwery, ale nikt na nich nie gra!

Jeżeli chcesz uzyskać szybszą pomoc, to wbijaj na Discord pomocy technicznej:   https://discord.gg/6GvT6EZ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...