Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World Edit pomocy

Pawlikk94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, robię serwer survival dla siebie i znajomych i mam pytanie czy da się dla jednej rangi w permissionsex wylaczyc całkowicie world edita wyłączyć A dla drugiej włączyć ? Na 2 koncie gdy chce zniszczyć drzewo ono znika lecz drzewo nie wypada A na głównym koncie na którym mam op i wszystkie permisje normalnie działa world edit i world guard i w tym problem że gdy znajomi wejdą na serwer nie będą mogli normalnie grać i zacznie się spam.

Opublikowano
7 minut temu, Dayfit napisał:

lepiej jak byś pobrał luck perms  wszystko otabowane i jest łatwy w obsłudzę + ciągle jest rozwijany

Nie ma innej możliwości na rozwiązanie mojego problemu ?

Opublikowano

Dodałem na serwer WE i WG, chciałem żeby dostęp do pluginu miała tylko ranga ownera lecz mam ją na wszystkich rangach i ludzie z rangą gracz nie mają szansy na normalną rozgrywkę bo przy niszczeniu drzewa z siekiery nic się nie dzieje. Mam nadzieję że teraz jest mniej więcej wszystko jasne.

Opublikowano
4 minuty temu, RybekPL napisał:

Albo podaj mi wszystkie twoje permissie boże nie masz permissi jakiejś.

Screenshot_20200729-224621_Opera.jpg

5 minut temu, RybekPL napisał:

Albo podaj mi wszystkie twoje permissie boże nie masz permissi jakiejś.

Jak narazie tylko to

Opublikowano

Na upartego da się, usuwając uprawnienie graczom, czyli dopisując do rangi gracz

- -worldguard.*
- -worldedit.*

Ale i tak, proponuje używać LuckPerms, Pex nie jest już wspierany od długich lat.

tZzNyUC.png

Opublikowano
7 minut temu, AlexsanderARG napisał:

Na upartego da się, usuwając uprawnienie graczom, czyli dopisując do rangi gracz

- -worldguard.*
- -worldedit.*

Ale i tak, proponuje używać LuckPerms, Pex nie jest już wspierany od długich lat.

tZzNyUC.png

A w LuckPerms jest możliwość łatwiejszego rozwiązania problemu? I czy jest ten plug-in podobny do pexa ?

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie jest to normalne, że każdy gracz ma dostęp. Więc wina może leżeć po stronie Pex, które i tak jest strasznie słabym pluginem, oraz źle zrobionym.

Wrzuć LuckPerms i sprawdź, usuń tylko permissionex.jar a nie usuwaj folderu, w razie gdybyś zdecydował się na używanie LuckPerms, to możesz migrować rangi z pexa, ale jak widzę, masz dwie to raczej nie będzie potrzebne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...