Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taka konfiguracja będzie dobra do streamowania gier?

adex123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! chciałbym się zapytać o to czy poniżej wymieniony zestaw będzie się dobrze nadawał do płynnego streamowania gier (1080p 60fps) ponieważ aktualnie przymierzam się do zakupu, prosiłbym o opinie tylko osoby które faktycznie się na tym znają, z góry dziękuję 🙂

CPU: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 32 MB

GPU: MSI GTX 1060 6GB GAMING X

RAM: CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4 16GB 3200MHz CL16

Płyta główna: MSI B450 GAMING PLUS MAX

Zasilacz: SeaSonic S12III 650W

Obudowa: Genesis IRID 400 ARGB

Chodzi mi głównie o komfort streamowania tzn, granie w te średnie gry oraz te lepsze typu: BF1,BF5,PUBG,COD Warzone, GTA 5 i tak dalej...

Dodam tylko że rozdziałka full hd 1920x1080 w 60fps. (nie potrzebuje sprzętu na płynność w 4k)

Streamuje OBS'em.

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na sprzęt? Nie rozumiem po Ci 650W, oraz dlaczego wybrałeś obudowę piekarnik.

Opublikowano

Kartę graficzną GTX 1060 6GB już posiadam, budżet na wszystkie inny komponenty to przyjmijmy 2300-2500zł.

Co do zasilacza to tutaj średnio się znam na zasilaczach, dlatetego sugerowałem się podpowiedzią znajomego.

Jeśli chodzi o obudowę to faktycznie czytałem że potrafi się trochę grzać, ale opinie ogólnie ma całkiem dobre i podoba mi sie jej design, a zależało mi na w pełni konifgurowalnym ARGB, a z tego co wiem akurat ten model Genesisa ma bardzo duże pole do popisu jeśli chodzi o robienie choinki z komputera 😄

Opublikowano

Zasilacz nie jest zły, ale w cenie ~300 zł można mieć Supremo M2 550W, dodatkowo S12III jest tworzony przez zewnętrzną firmę, a nie Seasonica - warto mieć to na uwadze. Co do obudowy - owszem jest ARGB, ale nie posterujesz nim za pomocą płyty głównej, bo między innymi płyta główna nie posiada złącza ARGB. Niby w zestawie jest pilot, ale nadal będzie to ograniczone sterowanie.

Opublikowano
Dnia 25.07.2020 o 16:32, Anhin napisał:

Zasilacz nie jest zły, ale w cenie ~300 zł można mieć Supremo M2 550W, dodatkowo S12III jest tworzony przez zewnętrzną firmę, a nie Seasonica - warto mieć to na uwadze. Co do obudowy - owszem jest ARGB, ale nie posterujesz nim za pomocą płyty głównej, bo między innymi płyta główna nie posiada złącza ARGB. Niby w zestawie jest pilot, ale nadal będzie to ograniczone sterowanie.

Rozumiem, a jeśli chodzi o powyższe komponenty pomijając obudowę i procesor, skupiając się głównie na procesorze, grafice i pamięci ram, to jak to wygląda wydajnościowo? Będzie dało radę na takiej konfiguracji komfortowo streamować te nowsze gry?

Opublikowano

Grafika będzie głównie ograniczała wydajność oraz jakość oprawy graficznej w tym zestawie, więc ten podzespół będzie najszybciej do wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...