Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak łączenia przez bungeecord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Serwer bungeecord tak o sobie postanowił przestać łączyć graczy z lobby i wyskakuje błąd ,,Could not connect to a default or fallback server, please try again later: io.netty.channel.unix.Errors$NativeIoException,,. Wszystko działało i nagle przestało, żaden serwer się nie wyłączył ani nie ma błędów w logach. 

Próbowałem zmieniać porty, usunąłem wszystkie pluginy oraz zaktualizowałem bungeecorda i nic nie pomaga. 
Config bungee https://pastebin.com/dxHbHMDp

Opublikowano

1. Pokaż logi proxy oraz jego instancji

2. Zobacz czy w server.properties na instancjach masz 

prevent-proxy-connections=false

3. Zobacz czy masz w spigot.yml bungeecord na true

Opublikowano

W logach nic nie ma. jedyne co się zaczęło dziać to błąd podczas łączenia na bungee
22:49:31 [INFO] [Siffyy,/IP] <-> InitialHandler has connected
22:49:31 [INFO] [Siffyy] disconnected with: Could not connect to a default or fallback server, please try again later: io.netty.channel.unix.Errors$NativeIoException
22:49:31 [INFO] [Siffyy] -> UpstreamBridge has disconnected

A w lobby poprostu gracze przestali wchodzić

ad.2 Jest na false
ad.3 jest ustawione na true

Opublikowano

Zobacz czy coś uzywa tego samego portu co na instancji lub proxy

Jesli dalej błąd występuje to tylko i wyłącznie ostatnia myśl jaka mi przychodzi do głowy to być moze duplikacja przy tworzeniu scoreboardów poprzez jakiś plugin.

Opublikowano

Nic nie uzywa tego samego portu

38 minut temu, Dejmi1337 napisał:

Jesli dalej błąd występuje to tylko i wyłącznie ostatnia myśl jaka mi przychodzi do głowy to być moze duplikacja przy tworzeniu scoreboardów poprzez jakiś plugin.

To się stało z minty na minutę bez wyłączania serwerów, tak o poprostu przestało łączyć z lobby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...