Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to dobry zestaw?

Hbrts

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrałem takie podzespoły do mojego nowego komputera, czy wystarczą mi one do grania w najnowsze gierki?

Procesor: AMD Ryzen 5 2600X

Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6

Płyta główna: Gigabyte GA-A320M-H

RAM: HyperX 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16

Zasilacz: SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na komputer? 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Bezsensowny wybór procesora, karta graficzna z wersji odrzutowiec - ani to ciche, ani chłodne, ani dobre konstrukcyjne. Biedna płyta główna, która tylko ogranicza potencjał. RAM w Single Channel obniży wydajność, a zanim pewnie dokupisz drugi moduł, to sprzęt będzie do wymiany całkowicie. Brak obudowy - posiadasz jakąś?

Opublikowano

18 godzin temu, Kaori. napisał:

Jaki posiadasz budżet na komputer? 

maksymalnie 3700

4 godziny temu, Anhin napisał:

Bezsensowny wybór procesora, karta graficzna z wersji odrzutowiec - ani to ciche, ani chłodne, ani dobre konstrukcyjne. Biedna płyta główna, która tylko ogranicza potencjał. RAM w Single Channel obniży wydajność, a zanim pewnie dokupisz drugi moduł, to sprzęt będzie do wymiany całkowicie. Brak obudowy - posiadasz jakąś?

A jeśli mogę spytać, co polecasz zamiast tego procesora i tej karty? Tak, obudowę mam w koszyku, 200 złotych, dostosowana pod te podzespoły.

Opublikowano

Co zamiast? Na przykład zwykły R5 2600, jednakże bywają problemy z jego dostępnością, alternatywą jest R3 3100, a najlepszym wyborem byłby R3 3300X, lecz on też bywa ciężko dostępny. Jaka natomiast karta graficzna? Jedną z ciekawszych konstrukcji GTX 1660 SUPER jest Gigabyte Gaming OC. Co do płyty głównej - najtaniej Gigabyte B450M DS3H.

Przykładowy zestaw pod gry w 1080p w Twoim budżecie: https://www.morele.net/inventory/info/473d876f/

Daj znać czy pasuje Ci taki zestaw, czy wolałbyś coś zmienić. Jeśli podzespoły zamierzasz samodzielnie montować, to możesz kupić części w różnych sklepach, powinno być taniej.

Opublikowano

Bardzo fajny zestaw, trochę droższy niż ten wcześniejszy, ale idealnie jest pod mój budżet. Myślę, że kupię właśnie ten. Poczytam jeszcze opinie na temat poszczególnych części.

Opublikowano

Jeśli nie potrzebujesz SSD, to możesz wyrzucić z zestawu, możesz także zmienić zasilacz na gorszy Vero L3, możesz wziąć tańszą obudowę, ale nie polecam.

Opublikowano
Dnia 24.07.2020 o 17:20, Hbrts napisał:

Bardzo fajny zestaw, trochę droższy niż ten wcześniejszy, ale idealnie jest pod mój budżet. Myślę, że kupię właśnie ten. Poczytam jeszcze opinie na temat poszczególnych części.

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/rucz5x7uw

• G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black
  • AMD Ryzen 5 3600
  • MSI B450-A PRO MAX
  • Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER GAMING OC 6GB GDDR6
  • SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black
  • SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze

Ewentualnie dopytać o dostępność AMD Ryzen 3 3300X i wymienić grafikę na Gigabyte Radeon RX 5600 XT GAMING OC 6GB GDDR6

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Skoro owocowy nie posiada w ofercie 3300X, to x-kom także, bo biorą sprzęt od tego samego dystrybutora. Generalnie chyba żaden sklep w Polsce nie posiada tego procesora fizycznie na stanie, x-kom oferuje produkt widmo.

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy to dobry zestaw?
Opublikowano

W grach nie wykorzysta transferów NVMe, a jakby miał brać jakiś szajs za podobne pieniądze to lepiej brać porządne SSD na SATA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...