Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie serwera na inną maszynę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym przenieść cały działający serwer na spigocie na inną maszynę. Chodzi o przeniesienie na dedyka ale to już mało istotne. Zrobiłem testowo takie samo distro linuxa na wirtualce. Słyszałem, że wystarczy przenieść wszystkie pliki na nową maszynę i tyle. Tak zrobiłem lecz nie odpala się spigot, już nie ma pliku spigot-1.15...jar (ja go nie usunąłem) a w skrypcie .sh który napisałem w bashu do startowania, nie ma już tylko:

screen -S mc java -Xms3G -Xmx3G itd...

Tylko zrobiło się:

screen -S mc java -Xms3G -Xmx3G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true -jar tuinity-paperclip.jar

Do wirtualki dorzuciłem plik z silnikiem spigot-1.15...jar taki jaki był. Niby odpala się ale pojawiają się błędy. Chciałbym żeby to było porządnie i stabilnie zrobione.

Jeżeli ktoś to ogarnia prosze serdecznie o pomoc. Pozdrawiam i dizękuję.

Opublikowano

Jak przenosiłem się na inny hosting też miałem podobne problemy. Rozwiązałem je instalując na czysto silnik, wygenerowałem świat.

Następnie wyłączyłem maszynę, skonfigurowałem server properties, dodałem pluginy i podmieniłem mapy. 

Jak masz pluginy korzystające z bazy danych to pamiętaj też aby bazę przenieść

Opublikowano

Pokaż te błędy, najprawdopodobniej problemem jest tutaj wersja javy, porównaj je i zainstaluj taką samą jaką masz teraz, nie powinno być zadnych problemów z odpaleniem na innym sprzęcie, systemie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...