Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alien Nations 2/The Nations - problemy z grą

Smoguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Wpadam tutaj z szybkim pytaniem. Instalacja jakiejkolwiek wersji gry Alien Nations 2 (lub The Nations / inna dystrybucja prawdopodobnie, ale to samo) kończy się niepowodzeniem. Gra nie działa. Wersja GOG działa bardzo mozolnie, tzn. widoczne problemy z grafiką, brak możliwości zmiany rozdzielczości + wersja ENG, a jednak chciałbym polską. Problemem w wersjach pobieranych ISO (polskich) jest to, że gra w ogóle się nie uruchamia i pojawia się jakiś błąd z inicjacją grafiki. Nie ważne czy odpalam na zintegrowanej czy dedykowanej. Tryby zgodności i inne duperele nie działają. Jakieś pomysły?

Intel Core i3 6100

MSI R9 380 2gb

8gb ddr4 2133mhz

win 10

//edit: co ciekawe, jedynka gry (z 1999 roku) działa bez najmniejszego zarzutu XD

• Aive zmienił(a) tytuł na Alien Nations 2/The Nations - problemy z grą
Opublikowano

Alien Nations 2 mam jako instale exe ale mam te same problemy co ty z odpaleniem ( udało mi się raz ją odpalić na win 10  gra działała gdy nie ruszałem myszką 🙂 ) podobno sa patch naprawiajacy problem z dx na nowszym sprzecie ale go nie znalazłem 

Spróbuj odpalić grę na virtualce z jednym rdzeniem i +/- 512mb ramu pod winxp lub nawet starszym (nie pamiętam wymagań gry)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...