Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje kilku pluginów do Lobby

TPX

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Siema, szukam pluginów na ogarnięcie lobby serwera od strony technicznej, a mianowicie potrzebuję czegoś na poniższe rzeczy:

1. Tzw. "kompas" otwierający GUI, w którym gracz może wybrać tryb gry (chcę, aby dało się zdefiniować wersję, z której można wejść na dany tryb gry).

2. Opcje gracza - GUI, w którym można włączyć sobie większą prędkość, skok, niewidzialność, ukrywanie innych graczy, itp.

3. Modyfikacja TAB-listy, scoreboard'a, actionbar'a, bossbar'a, itp.

4. Plugin na itemy wywołujące GUI, z którego można wywoływać różne komendy wybierając itemy.

Wersja: Spigot 1.16 lub 1.15. 

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Opublikowano
2 godziny temu, TPX napisał:

1. Tzw. "kompas" otwierający GUI, w którym gracz może wybrać tryb gry (chcę, aby dało się zdefiniować wersję, z której można wejść na dany tryb gry).

ServerSelectorX // https://www.spigotmc.org/resources/serverselectorx-premium.63855/

2 godziny temu, TPX napisał:

2. Opcje gracza - GUI, w którym można włączyć sobie większą prędkość, skok, niewidzialność, ukrywanie innych graczy, itp.

PlayerOptions // https://www.spigotmc.org/resources/player-options.32636/

Resztę wystarczy chwilę poszukać i już znajdziesz. Osobiście nie znam pluginu który ma wszytko w jednym, więc preferowałbym użycie kilku.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Poszukuje kilku pluginów do Lobby
Pomocnik
Opublikowano
Dnia 10.07.2020 o 18:52, RybekPL napisał:

Nie wiesz może jak ustawić w tym pluginie te itemy tak, aby gracz dostawał je tylko w jednym świecie? Chciałbym umieścić ten plugin na serwerze z Multiverse, czyli z kilkoma światami. Problem jest taki, że itemy z lobby gracz dostaje na każdym z nich (z tym, że działają one tylko na lobby; na innych światach są już tylko itemami bez żadnych funkcji, tj. klikanie prawym przyciskiem myszy nie powoduje użycia ich funkcji, a poza tym można je wyrzucać, przemieszczać po ekwipunku, itd.). Nie mogę rozwiązać tego problemu. 

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Witaj, powinno działać w config Masz tam opcję taką jak wklejam ci u dołu zmień te opcje na nazwę twojego świata.

world:

- 'lobby' # zmień to nazwę twojego świata a jeśli nie masz drugiego świata z lobby możesz usunąć to auth.

- 'auth'

MPCForum Baner (4).png

Pomocnik
Opublikowano

Z tym, że właśnie problem jest taki, że mój świat z lobby nazywa się właśnie "lobby" i tak również mam to wpisane w configu SuperLobby, a niestety itemy wciąż występują na wszystkich światach. Jakieś jeszcze pomysły? 

Pomocnik
Opublikowano

Próbowałem z OP'em i bez. Wciąż to samo 😕.

EDIT: Ok, zlokalizowałem problem. To któraś z permisji pluginu (jeszcze nie doszedłem do tego, która), bo problem występuję tylko kiedy gracz ma permisję '*', więc to pewnie tutaj siedzi problem.

Mam z kolei inne pytanie dotyczące SuperLobby. W menu /game obok nazw itemów wyświetla się 0/20, co chyba ma pokazywać liczbę graczy wewnątrz danego trybu gry. Problem jest taki, że ten licznik zawsze wskazuje 0/20, nawet jeśli wewnątrz danego świata (chodzi dalej o Multiverse, nie BungeeCord) są gracze. W configu tych rzeczy ten licznik jest tylko tekstem, nie wygląda jak zmienna. Czy da się w takim razie jakoś skonfigurować ten licznik (może być ew. przy użyciu innych pluginów na zmienne?

Opublikowano

Ilość graczy wiem że jest o tak tylko napisana i dlatego musisz dodać w te miejsca zmienne z PracoholderAPI.

A polecam ci użyć licznik na scorbord sam posiadam i wygląda extra. Bo jak wszędzie zrobisz liczniki to może się zwieszać zalecam na scorbord.

MPCForum Baner (4).png

Pomocnik
Opublikowano

Wracając do reszty poszukiwanych przeze mnie pluginów...

Dnia 9.07.2020 o 00:09, fevaris napisał:

Niestety ten plugin nie działa. Podejrzewam, że to wina wersji.

Testowałem PlayerSettings (https://www.spigotmc.org/resources/player-settings.14622/), ale niestety ma on zepsute permisje (działają tylko te od szybkości i skoku). Także ten też chyba z góry odpada.

Czy w związku z tym ktoś może mi polecić jakiś inny plugin tego typu?

Pomocnik
Opublikowano
Dnia 20.07.2020 o 22:57, fevaris napisał:

Plugin na pierwszy rzut oka wydawał się bardzo spoko, ale niestety nie działa (najnowsza wspierana wersja to 1.12, a ja używam 1.15/1.16). Może wobec tego coś nowszego?

Opublikowano
Dnia 22.07.2020 o 20:02, TPX napisał:

Plugin na pierwszy rzut oka wydawał się bardzo spoko, ale niestety nie działa (najnowsza wspierana wersja to 1.12, a ja używam 1.15/1.16). Może wobec tego coś nowszego?

Jeżeli mam być szczery to innego nie znam. Jeżeli masz budżet to zachęcam do skorzystania z usług osób które reklamują się na forum. https://www.mpcforum.pl/forum/975-minecraft-współpraca-przy-serwerze/

• 2 tygodnie później...
Pomocnik
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Pomyślę jeszcze nad tym.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...