Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GUI jak w trybie creative

czapla112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może słowem wstępu, marzy mi się napisać 2 pluginy i zamierzam zacząć od prostszego (mniej rozbudowany) i dla tego celu od jakiegoś czasu przyswajam Javę ale też próbuję sobie rozplanować jak ten plugin będzie się prezentował.

Czy API Bukkita umożliwia stworzenie takiego GUI jakie jest w trybie creative? Już nie musiało by być tego paska do wpisywania nazw itemów (ale miło by było) ale o to by to GUI miało więcej wersów, przewijanych side bar'em

Opublikowano

Nie są się. Gracz musi otworzyć ekwipunek, a jego rodzaj uzależniony jest od trybu gry gracza.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Od trybu gry gracza? Więc teoretycznie mogę zmienić graczowi tryb na czas otwarcia tego "specjalnego" ekwipunku. Czy może przesadnie to interpretuję 😛

No ale gdyby było to możliwe to ktoś na pewno by coś takiego zrobił a jeszcze nigdy nie widziałem takiego rozwiązania, jedynie system kart ekwipunku.

Opublikowano

Możesz zmienić mu tryb gry i wtedy gracz po otwarciu ekwipunku będzie miał ekwipunek z tego trybu gry. Nie wymusisz jednak otwarcia ekwipunku na graczu.

Q8eOMob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...