Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps na mocnym sprzęcie

mirekbiceps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na samym początku chcę powiedzieć że nie jestem do końca pewien czy jest to odpowiedni do tego tematu dział, jeśli nie, to proszę moderatora o przeniesienie,.

A teraz do rzeczy:

Posiadam zestaw komputerowy składający się z:

- Procesor AMD Ryzen 7 3800X

- Grafika Gigabyte RTX 2070 Super 8GB OC

- Ram 16GB 3200Mhz cl15

- Zasilacz Aerocool 600W 

- SSD (system + csgo) oraz HDD (reszta plików)

Na pierwszy rzut oka zestawik powinien generować naprawdę fajne wyniki, w rzeczywistości jestem jednak zawiedziony.

Przedstawię poniżej wyniki FPS z kilku tytułów:

CS:GO  4:3 Ustawienia LOW ~250 fps

COD WarZone FullHD ustawienia HIGH Miasto~70-80 fps spadki nawet do 55 fps  Otwarte pole ~max 110 fps

Z1 BR FullHD Ustawienia HIGH w granicach 100 fps

Na tym zestawie grałem również w GTA 5 i Grid 2 lecz tam wyników nie pamiętam.

Przy każdej grze procesor pracował przy max 50%, grafika nie przekraczała również 50% swoich możliwości.

Dodam że pierwszy tydzień po złożeniu wszystko było w porządku CS ok. 500fps, Warzone ponad 150fps, stałe. Komputer posiadam ok. 3 miesiące.

Czy ktoś miałby pomysł co może tutaj być nie tak ? 

Opublikowano

Niepokoi mnie ten zasilacz. Skądś pamiętam, że na jednej dosyć sporej stronie o elektronice widniał jako zakazany z czarnej listy.

Opublikowano

Ten zasilacz to pewnie kupa KCAS, gratuluje oszczędzania na sercu komputera - moc nie równa się jakość, nigdy. Spadki mogą wynikać również z przegrzania, jak posiadasz takie podzespoły a do tego obudowę-piekarnik to się nie dziw przegrzewania.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z fps na mocnym sprzęcie
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Anhin po pierwsze obudowa to najprostszy sillentium z 4 wentylatorami, otwarty. Temperatury mam jak najbardziej w porządku. Zasilacz dobierał mi gość z serwisu, więc jeśli byś mógł polecić coś lepszefo to byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

Zasilacz najtańszy sensowny pod taką konfigurację to SPC Supremo M2 550W, potem już półka wyżej to Seasonic Core GM 650W, jeszcze troszkę lepszy to Seasonic Focus GX 550W. Identyczna jakość, ale cichszy - Corsair RMx 550W. Kupuj gdzie taniej (oczywiście nie w sklepach typu krzak) - niemiecki Amazon często ma dobre ceny na Corsaira. Oficjalny dystrybutor Seasonica w PL - proline często organizuje promocje na zasilacze tego producenta.

Oczywiście zasilacz nie naprawi Twojego problemu, o ile nadal występuje, ale po ponad miesiącu to sobie sam powinieneś już to naprawić. Na przyszłość nie słuchaj gości z serwisu, bo większość z nich wciskają największy szmelc byle to sprzedać za wysoką cenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...