Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana ip serwera minecraft na adres swojej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!
Mam swój serwer minecraft na wersji 1.14.4 na hostingu craftserve. Zależy mi na własnym ip bez sufiksów csrv.pl itd. Kupiłem domenę na stronie domeny.pl, co okazało się błędem. Wziąłem ją za darmo i teraz zgodnie z regulaminem nie mogę jej przenieść na inny hosting, ani z jej zrezygnować. Patrzyłem na youtube jak to zrobić, ale nie znalazłem jak zrobić na tej stronie. Na innych filmikach jest wszystko dobrze wytłumaczone ale na domeny.pl jest dużo inaczej. Czekanie całego roku nie wchodzi w grę, oraz  wolał bym uniknąć kupowania innej domeny o innym ip. Proszę o pomoc.

Opublikowano

napisz do pomocy technicznej craftserve

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
9 godzin temu, KrzysztofekRrr napisał:

napisz do pomocy technicznej craftserve

Tylko że craftserve do tego nic nie ma, ponieważ wszystkie informacje posiadam czyli ip i nr portu. Ja potrzebuję pomocy na serwisie domeny.pl, lecz ja nie wiem co mam i gdzie mam wpisać ponieważ inaczej wygląda.

Opublikowano

Nie rozumiem, czemu błędem było kupowanie domeny, która była za darmo? Nie musisz mieć domeny, na tym samym hostingu co serwer, wystarczy, że odpowiednio ją skonfigurujesz.

Opublikowano
4 minuty temu, AlexsanderARG napisał:

Nie rozumiem, czemu błędem było kupowanie domeny, która była za darmo? Nie musisz mieć domeny, na tym samym hostingu co serwer, wystarczy, że odpowiednio ją skonfigurujesz.

Błędem było zajmowanie tej domeny, ponieważ teraz zgodnie z regulaminem mogę z niej zrezygnować po 1 roku A ja nie mogę tyle czekać. Moglem zapłacić 15 złoty i mieć wszystko pięknie pokazane na filmiku na Youtube, A na tym hostingu nie widziałem żadnego poradnika stąd ten post z prośbą o pomoc.

Opublikowano

Czyli, masz problem z podłączeniem domeny z zewnętrznego hostingu? Jeżeli tak, to masz tutaj poradnik, którym sam niedawno się kierowałem. W dodatku proponuję Ci, połączyć domenę na CloudFlare, tam masz więcej możliwości. 

Poradnik: 

CloudFlare: https://www.cloudflare.com/

Opublikowano
Przed chwilą, AlexsanderARG napisał:

Czyli, masz problem z podłączeniem domeny z zewnętrznego hostingu? Jeżeli tak, to masz tutaj poradnik, którym sam niedawno się kierowałem. W dodatku proponuję Ci, połączyć domenę na CloudFlare, tam masz więcej możliwości. 

Poradnik: 

CloudFlare: https://www.cloudflare.com/

O dzięki, właśnie czegoś takiego szukałem, jeżeli nie będę czegoś widział to będę pisał z prośbą o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...