Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miganie ekranu i pojawianie się artefaktów

pancerTomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z migotaniem ekranu, (czarny ekran,czy coś podobnego do artefaktów) co jakiś czas. Najczęściej gdy brat  gra w Robloxa. (Może być problem ze starą grą?)
Czasem wyskakiwało na World of Tanks.

Specyfikacja:
Procek:I3 4170 (Wiem,trochę za słaby co do karty)
Karta:MSI RX 570 4GB
Ram:12GB
System:Win 10
Zasilacz:SilentiumPC Vero M3 Bronze 600W 80+ Bronze

Karta podłączona przez HDMI na DVI-D(monitor)
Na innym komputerze testowałem i nie było żadnych problemów.

Ma ktoś jakieś pomysły?

Opublikowano

Jak na moje oko wadliwa karta graficzna. Radziłbym Ci udać się do renomowanego serwisanta (nie mylić z lokalnym fachowcem) zanim całkowicie padnie. On wyda odpowiednią diagnozę. Powinien być to serwisant od kart graficznych, bo zwykły serwis komputerów raczej się tego nie podejmie.

Opublikowano

Ok,jeśli nie uda mi się tego naprawić zrobię tak jak napisałeś. Tylko dlaczego inne gry mogę zostawić na cały dzień włączone i nie ma problemu? A mogę włączyć WoTa czy inną i potrafi być po kilku sekundach?

Opublikowano

Jak ci się pojawia co jakiś czas czarny ekran, to pierw bym rzucił podejrzenie na adapter HDMI-DVI. Tanie adaptery potrafią takie cuda robić, a jeśli GPU jest nowe to mało prawdopodobne, żeby zdychało. Widziałem różne cuda z tanimi adapterami jak np. czarny ekran na RTX 2070S w CS:GO gdy wchodziło się w smoke.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...