Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przełączanie zintegrowanej karty graficznej na główną

xAmigoSx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak moge przełączyć karte graficzną intel hd 4000 na amd radeon hd 7600 series?

Ogólnie sprawa wyglada tak:

Podczas gry w lola (chyba mi przelacza karte graficzna), ale w niektorych grach karta zostaje na zintegrowanej i wtedy mam bardzo malo fpsów, co robie wtedy?

Wchodze do jakiejs gry, wlaczam gre i wchodze w menedzer urzadzen i wylaczam zintegrowana karte graficzna, ale po chwili wyskakuje mi ostrzezenie z amd, ze:

"Nie jest zainstalowany żaden sterownik graficzny amd albo sterownik AMD działa nieprawidłowo. Zainstaluj sterownik AMD odpowiedni do danego sprzętu firmy AMD"

Po wyłączeniu tej zintegrowanej karty graficznej w OPCJACH GRY nie wykrywa mi w ogole monitora w sensie takim, że nie moge zmienic rozdziałki ani niczego takiego, ale fpsy mi wzrosły..

---

Oczywiście w panelu AMD ustawiłem każdy program, który używam na "Maksymalna wydajnosc"

Opublikowano

u mnie jest coś takiego w biosie w jakimś skrócie nie pamiętam do końca w jakim ale na płycie mojej MSI B450 M PRO M2 w biosie masz opcję wyłączenia całkowicie zintegrowanej grafiki myślę że to wtedy wymusi używanie przez gry dedykowanej 

Licznik Postów: 20|40|60|80|100|150|200|250|300|350|400|450|500+

• Aive zmienił(a) tytuł na Przełączanie zintegrowanej karty graficznej na główną
Opublikowano

W panelu ustawień grafiki AMD ustaw "Maksymalna wydajność" lub "Maksymalne zużycie energii" (w zależności co będziesz miał). Z mojego doświadczenia (bo też się borykałem z tym problemem na starym lenovo) nie przełączysz tego. Zintegrowana karta graficzna w laptopie jest podstawą działania laptopa, a dedyk jedynie wspomaga wydajność jeśli wykryje, że coś tego potrzebuje. Manualnie możesz próbować, ale raczej nie pójdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...