Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie stargeo sprzętu

Respii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mógłby ktos doradzić jaki procesor kupić do posiadanej płyty głownej, który będzie na podobnym poziomie co reszta podzespołów. Oczywiście chodzi o gry :) jestem nowy na forum proszę o wyrozumiałość.
Procesor AMD FX 4130 Quad-core

Płyta główna GA-970A-DS3
Pamięć DDR3 16GB
Karta graficzna Geforce GTX 1050 Ti

Nie znam się za bardzo ale po kupnie karty wydaje mi się, że procesor zdecydowanie nie daje rady cały czas na 100% chodzi przy większości gier

Opublikowano

Czy rozważałeś wymianę płyty głównej i do jakiej kwoty byś chciał procesor? 

W kwocie do 300 możesz sugerować się procesorem AMD FX-8300, 3.3GHz, a powyżej 300 PLN wersją FX-8350 4GHz.

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na rozbudowę? Tutaj warto zastanowić się nad wymianą platformy na nowszą.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

No budżet posiadam spory ale chciałbym trochę ulepszyć ten komputer żeby jeszcze trochę pociągnął a później dopiero wymienić caly sprzęt. Znajomy mi też polecał amd FX 8350 problem w tym że nie mogę znaleźć w Holandii nowego więc zdecydowałem się na zakup używanego. mam nadzieje, ze da radę. Tak więc zamówiłem już AMD FX 8350 dzięki za podpowiedź 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...