Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie i optymalnie skonfigurować pluginy na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

minęło dość długo czasu, odkąd ostatni raz tworzyłem serwer. Stąd też zwracam się z prośbą do Was.

Mam kilka pytań, pierwsze to pytanie odnośnie silnika dla serwera, otóż serwer musi obsługiwać mody i pluginy, oraz musi też być na 1.12.2, ale zarazem nie mieć zbytnio błędów. 

Drugim moim pytaniem jest konfiguracja samych pluginów, mam już w miarę gotowe rangi, które zrobiłem pluginem LuckPerms (jedynym prawidłowym), ale co dalej? Posiadam różne pluginy i pewnie, nie są to jedyne, które wrzucę na serwer. Ale daje Wam tutaj listę pluginów i chciałbym Was prosić, abyście mi podpowiedzieli jak je poprawnie skonfigurować.

57PRhxQ.png

Trzecim pytaniem, chciałbym odnieść się do mapy serwera. A właściwie map serwera, bo ma być ich kilka. Chciałbym, aby mapa, którą nazwałem surowcowa, była regenerowana co tydzień. Ale nie chce jej regenerować ciągle, tylko chce ją mieć gotową nową jedynie ze spawnem. I stąd moje pytanie, jak poprawnie wcześniej wygenerować oraz wyrenderować mapę, oraz jak zmienić na niej szansę na surowce i zamienić wszystkie kratki wody, oraz lavy na stone?

Za wszelkie inne podpowiedzi serdecznie dziękuję, na pewno się przydadzą.

Opublikowano

Gdzie ta lista pluginów?

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

1. To tak, na 1.12.2 to tylko silnik magma ktora umozliwia Ci "kooperacje" z najlepszym wydajnościowo paperem.

2. Nie za bardzo rozumiem drugie pytanie, potrzebujesz pomocy z konfiguracja ale wysylasz pluginy ktore tego nie wymagaja oprocz LuckPerms'a ktore sobie pod siebie zrobisz. Co do optymalizacji pluginow, pobieraj tylko takie/ lub jesli sam umiesz pisac z zapisem do bazy mysql zawsze to szybszy odczyt. Unikaj niepotrzebnych pluginow typu particlesy na graczy itd. Wygeneruj sobie swiat,ustaw limit bo najwieksze lagi generuja sie gdy ktos odkrywa nowe chunki wiec to podstawa, zrob limity z strony silnika,zrob limity stojaki,hoppery na chunki i inne,limit mobow i spawn per player to z pewnoscia na true.

3.Tak jak poprzednicy VoidGenerator i flagi z worldedit'a zrobia to co chcesz. Po prostu jak skonczysz zapisz cala mape i co tydzien podmieniaj w pliku 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...