Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki wybrać serwer pod testy

TPX

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Witam, 

Potrzebuję wykupić mały serwer do testowania. Najlepiej w cenie do 15 zł za miesiąc.

Czego oczekuję? 

CPU: Jak najlepsze w tej cenie

RAM: Jak najwięcej, minimum 2 GB

Dysk: Co najmniej 5 GB, dobrze żeby to był SSD lub SSD NVMe

Inne: Bez limitu slotów, dostęp FTP, baza MySQL, możliwość tworzenia subkont w panelu, własna subdomena.

Rozwijając: Potrzebuję małego serwerka na ok. miesiąc. Z tego powodu bardziej gra tutaj rolę cena, a nie podzespoły, jednak fajnie gdyby te były jak najlepsze w cenie do 15 zł. Subkonta ewentualnie możemy sobie odpuścić, to samo z subdomeną (chodzi mi o te subdomeny w rodzaju "serwer.hosting.pl"), ale nie ukrywam - przydałyby się. 

Podczas poszukiwań moją uwagę zwróciły 3 hostingi: TitanAXE, Pukawka oraz Minehost. Najlepiej chyba wypada tutaj TitanAXE, ale ze względu na to, że 2 pozostałe są trochę tańsze, to wybór pozostaje między nimi.

Mam tu na myśli ofertę Minecraft LITE w Pukawce oraz tę najtańszą ofertę z Minehost'a. Ten drugi wydaje się mieć lepsze parametry, ale Pukawka ma bardziej funkcjonalny panel i jest minimalnie tańsza.

Czy polecacie któryś z tych ofert i hostingów? Czy może jednak coś innego będzie lepsze? Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Weź sobie serwer z google cloud, 300$ dostajesz za darmo do wykorzystana przez rok czasu, trzeba podać tam tylko dane karty.

Pomocnik
Opublikowano
5 godzin temu, _sectasy napisał:

Weź sobie serwer z google cloud, 300$ dostajesz za darmo do wykorzystana przez rok czasu, trzeba podać tam tylko dane karty.

Wolałbym jednak zostać tutaj przy zwykłych hostingach Minecraft, bo po co mam marnować bonus 300$ na mały serwer MC na miesiąc?

Jakieś jeszcze propozycje?

Opublikowano

Wszystkie trzy hostingi, które podałeś odpadają - wielkie zero. Poza tam jak tak patrzę na Twój temat, to widzę typowego Polaka (nie obraz się, kolego, nie wiedziałem jak to przedstawić) - chcesz wszystko za nic. Jeśli tak naprawdę zależy Ci na tanim serwerze testowym, to albo postaw go u siebie na localhoście albo sprawdź ofertę craftserve.pl lub (zaraz zacznie się burza) enderchest.pl. Enderchest.pl polecam tylko dlatego, że pod serwer testowy może się sprawdzić, ale na dłuższą metę jest jeszcze większym dnem niż titanaxe,

Pomocnik
Opublikowano
9 minut temu, sk8erace1 napisał:

Wszystkie trzy hostingi, które podałeś odpadają - wielkie zero. Poza tam jak tak patrzę na Twój temat, to widzę typowego Polaka (nie obraz się, kolego, nie wiedziałem jak to przedstawić) - chcesz wszystko za nic. Jeśli tak naprawdę zależy Ci na tanim serwerze testowym, to albo postaw go u siebie na localhoście albo sprawdź ofertę craftserve.pl lub (zaraz zacznie się burza) enderchest.pl. Enderchest.pl polecam tylko dlatego, że pod serwer testowy może się sprawdzić, ale na dłuższą metę jest jeszcze większym dnem niż titanaxe,

Masz może powody, dla których twierdzisz, że są to zera? Co masz przez to na myśli? W takiej cenie te rzeczy da się zdobyć, może nie w świetnej jakości, ale na miesiąc wystarczą. Jakby mi nie zależało na tym, aby serwer był dostępny 24/7 to już dawno bym postawił go na localhoście. W Craftserve wg warta uwagi jest tylko ta oferta Diamond. Grass ma mniej niż 2 GB RAM'u i pozwala na instalację max. 5 pluginów. Może to był mój błąd, że nie dodałem informacji o tym, że będzie to serwer na Spigocie z pluginami, ale sądziłem, że nie jest to taka potrzebna informacja. Więc ten hosting tutaj odpada.

Na Enderchest.pl miałem serwer. Zrezygnowałem ze względu na wyłączanie przez nich serwerów po braku graczy i dziwne poczynania firmy. Z resztą i tak nie ma tam teraz dostępnych serwerów. Rzekomo wszystkie zajęte.

Nie mówię, że nie masz racji i nie mówię również, że ją masz. Po prostu przyjść i powiedzieć "to jest g**no, weź lepiej to" może każdy. Jeżeli chciałbyś mi powiedzieć, dlaczego nie powinienem patrzeć na te hostingi (zwłaszcza TitanAXE - nigdy tam nie miałem serwera, ale wydaje się spoko, opinie w sieci ma całkiem niezłe) to proszę, możesz podać jakieś argumenty, żebym wiedział, że powinienem się przed nimi wystrzegać. Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jaki wybrać serwer pod testy
Opublikowano

TitanAxe (przynajmniej na tym forum) posiada bardzo złe opinie, ponieważ zawyżają użycie RAM'u. Pukawka ma dobre serwery, ale do cs'a, a nie Minecraft'a. Jeżeli chodzi o MineHost, to mam złe doświadczenia: kiedyś wysiadła im konsola, a jak użytkownicy prosili, żeby ją naprawili, to na discrodzie jeden z supporterów (lub o podobnym stanowisku) napisał, żebyśmy sobie pobrali plugin DiscordSRV, bo ta konsola non stop się psuje.

Opublikowano

Powtarzam to w kazdym poscie gdzie jest wzmianka "bla bla bla najlepszy hosting"

Musicie zrozumiec ze kazdy hosting ktory Wam "zawyza" ram przy "gowno gotowcach serwera" nie ma wyboru poniewaz prawnie i regulaminowo byliby uje*ani.

Zrozumcie, ze to java co wiecej musza bezpiecznie Wam okreslic i zrobic alokacje pamieci na silnik na titanaxe jest to 3,5GB na pixelhoscie to 4,0GB stad Wasze "zawyzanie"

Rozumiem ich , nie chca miec spamu wiadomosci od 12 latku ze cos im nie dziala albo sie tnie.

Ponadto czemu dajecie sie J*bac na pieniadze ? Obudzicie sie wy wreszcie? Vps pod kazdym wzgledem jest lepszy.

Wezme tutaj znowu TitanAxe na cel bo sam mialem u nich vps gdzie benchmarkowalem serwer i mial lepszego xeona ktory mi pokazal 50-60 gdzie na gotowcu ktorego obecnie prowadze dla klienta to juz 34-54 okolo wiec niedosyc ze macie limit od nich "twardy" na sam silnik to czesto gorszy wyposazenie maszyny bo moge isc zaklad ze nie tylko tak Titan robi.

Obudzcie sie ludzie i idzcie na vps'y przestancie ladowac kase dla tych gowno hostingow, prosze...

@edit

Dorzucam zdjecie z benchmarka z "gotowca" hostingu TitanAxe patrzymy na linie pierwsza (procesor) i na linie Max players (single) z tego wyciagamy srodkowa liczbe gdzie utrzymamy sensowne tpsy 

image.png

Co wiecej w ofercie maja :

8 rdzeni procesora Intel® Xeon® E3-1275 v5 4.0GHz Turbo lub o podobnych parametrach

Gdzie na VPS dostajemy wlasnie wymieniony procesor ktory jest o 20-30% lepszy niestety ss'a nie mam a nie chce kupowac vps'a znowu ale pokazalo mi w lini max players 54-69.

TAK JAK KAZDY HOSTING(oferujacy gownogotowce) CZYLI NA GOTOWCU DOSTANIECIE ZAWSZE PRAKTYCZNIE GORSZY

Jak dalej na tym forum bede widzial wiadomosci w stylu "najlepszy hosting" to nie wiem chyba zaczne wyzywac kazdego bo kto normalny idzie droga gdzie ktos powiedzial ze jest gorsza bo sam sprawdzil.

Pomocnik
Opublikowano

Jasne, że VPS'y są lepsze, ale chodziło mi u tu o naprawdę tani serwerek do porobienia kilku testów na różnych pluginach, itp.

Zastanowię się jeszcze i coś wybiorę.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...