Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z płytą CD, gdyż wgrałem na nią muzyki, ale gdy chciałem dograć nowe to płyta zabezpieczenie przed zapisem, więc postanowiłem ją sformatować lecz wyskakiwał błąd
" Dysk jest zabezpieczony przed zapisem " więc poszukałem sposobów i oto one.

1. W edytorze rejestru zmienić "WriteProtect" na "0".

2. Zmienić literę w Panelu Sterowania/Narzędzia administracyjne/Utwórz i sformatuj partycje dysku twardego. I zmieniałem wielokrotnie np. z "D" na "B", "B" na "A" wyjmując oczywiście płytę po zmianie.
3. cmd przy pomocy ''Uruchom jako administrator" 
- diskpart
- list disk (lecz dalej nic nie zrobiłem, ponieważ nie czytało w ogóle mojej płyty gdy wpisywałem to polecenie to był tylko mój domyślny dysk, a płyty nie wyświetlało, lecz wszędzie dalej już tak)

Jeśli da się coś zrobić to prosiłbym o pomoc, a jeśli nie to zostaje mi tylko kupienie nowej płyty.

Opublikowano
4 godziny temu, Anhin napisał:

Płyta przypadkiem nie jest jednorazowego zapisu (CD-R, CD+R), czyli jedna z najtańszych?

Szczerze, sam nie wiem. Ja tam siedzę bardziej w nowszych dyskach i się na tym nie znam.

Opublikowano

Jak to nie wiesz? Na płycie powinno być napisane, czy jest to CD-R/CD+R, czyli jednorazowego zapisu, czy CD-RW/CD+RW, czyli wielokrotnego zapisu. To samo dotyczy płyt DVD.

• Aive zmienił(a) tytuł na Zabezpieczenie formatowania dysku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...