Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Resetowanie się komputera

karl221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem nowy komputer podczas gier wszystko śmiga jak należy ale problem pojawia się podczas ładowania/wyłączania gier mianowicie już 2 razy sam się zresetował nie wiem jak było za 2 razem ale za 1 resetowi towarzyszyło kliknięcie jakby ktoś wyłączył jakiś przycisk dodatkowo może to mi się zdawało ale podczas gierki z komputera czasami było też słychać coś podobnego jakby stukanie komp był zamówiony razem z montażem i tyle co przy nim robiłem to wyciągniecie wkładu ze środka instalacja systemu sterowników i gier 

Przypomniało mi się jeszcze ze w bootowaniu wyłączałem wszystko oprócz pendriva bo płytka była ustawiona a nawet jak kolejność zmieniłem to dalej z niej chciało brać potem po zainstalowaniu systemu oczywiście zmieniłem boot na dysk    

• Aive zmienił(a) tytuł na Resetowanie się komputera
Opublikowano

edit zresetowal sie po raz 3 za kazdym razem podczas ladowania po grze dzieje sie tak tylko podczas pierwszego uruchomienia nowej gry potem problem znika

Opublikowano

Dziwne zachowanie. Sterowniki są poinstalowane w normalny sposób, czyli ze stron producentów, a nie za pomocą jakichś pseudo programów typu Driver Booster? Instalacja sterowników chipsetu AMD to najważniejsza rzecz. Jak coś stuka to warto się temu przyjrzeć, sprawdzić co wydaje ten odgłos. Dodatkowo polecam Ci zaktualizować UEFI/BIOS do najnowszego - znajomy posiadający MSI B450 Tomahawk MAX miał dla przykładu z pewną wersją UEFI problem, że sypał się sterownik GPU podczas uruchamiania gier/włączania komputera - aktualizacja UEFI rozwiązała problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...