Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na Sektory Minecraft

Glenor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie 😄 Potrzebuję jakiś wskazówek na tworzenie sektorów na serwerze MC

Jest to dla mnie nowość. Chciałbym zapytać czy macie może jakieś poradniki, pluginy cokolwiek co mogło by mi to umożliwić, oczywiście dla dużego serwerka 😄

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli nie masz pojęcia o protokole HTTP oraz o tworzeniu pluginów to się za to nie bierz, wynajmij sobie programistę. Jednak, gdy chcesz sam to zrobić, to najpierw poznaj podstawy Javy.

Opublikowano
43 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Jeśli nie masz pojęcia o protokole HTTP oraz o tworzeniu pluginów to się za to nie bierz, wynajmij sobie programistę. Jednak, gdy chcesz sam to zrobić, to najpierw poznaj podstawy Javy.

Może ja tak zapytam, a po kij mu protokół HTTP do minecraftowych sektorów?
Nie wydaje mi się aby takie pluginy leciałyby po http, jesto to zbyt niepraktyczne, tym bardziej w pluginie gdzie średnio można sobie pozwolić na jakiekolwiek opóznienia ( Z reguły w grach komunikacja odbywa się na odpowiednio "oskryptowanym" protokole UDP, w celu zapewnienia szybkości przesyłu, ponieważ nie jest realizowane połączenie ). Domyślam się, że używa czystych socketów + na protokołach od minecraft'a/ bungee.

A co do pytania autora: https://github.com/SocketByte/MinecraftServerNetwork
Sektory oparte o baze danych redisa.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

podbijam z pytaniem jak to ogarnąć :) jakiś płatny plugin czy cos?

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT

Wersja gry: 1.15.2-1.16.X - IP: MineAdventure.PL 

TRYB: Survival+Działki, SMOCZE itemy, drop waluty! Parkoury, Eventy i dużo Więcej!

ma.gif

Opublikowano
4 godziny temu, KjakKONRAD napisał:

podbijam z pytaniem jak to ogarnąć 🙂 jakiś płatny plugin czy cos?

Masz napisane na góże co musisz zrobić aby to osiągnąć jeśli noeumoesz robić tego to wynajmij programiste.

MPCForum Baner (4).png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...