Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pluginu na wyłączenie villagerów

danana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chcialbym miec plugin na moj serwer który wyłacza villagery ponieważ moji znajomi buguja nimi serwer itp. Pozdrawiam :)

Opublikowano
3 minuty temu, a97ssjmc napisał:

Po prostu wylacz z system gamerule spawn vilagerow na mapie ;o

nie dało by sie w pluginie ? Ale i tak dziekuje za odpowiedź ! Proszę o cała komęde napisać .

Opublikowano

po co sobie zapychac serwer skryptami/pluginami jesli jest dostepna komenda... Kazdy plugin a juz napewno skrypt zapycha bo funkcjonuje u Ciebie na serwerze dlatego sie szuka rozwiazan ktore mojang dal aby tego uniknac 

Najpierw wylacz serwer przestaw na peacefull, wtedy zrestartuj serwer

Ustaw ta komende :

/gamerule doMobSpawning Villager false

zrestartuj

Wejdz na serwer ustaw na normal/easy albo jak ty tam masz, zrestartuj i juz villager sie nie bedzie respil

Opublikowano
2 minuty temu, a97ssjmc napisał:

po co sobie zapychac serwer skryptami/pluginami jesli jest dostepna komenda... Kazdy plugin a juz napewno skrypt zapycha bo funkcjonuje u Ciebie na serwerze dlatego sie szuka rozwiazan ktore mojang dal aby tego uniknac 

Ustaw ta komende :

zrestartuj

Wejdz na serwer ustaw na normal/easy albo jak ty tam masz, zrestartuj i juz villager sie nie bedzie respil

Dzieki 🙂

7 minut temu, a97ssjmc napisał:

Ustaw ta komende :

zrestartuj

Niestety gdy wpisuje /gamerule doMobSpawning Villager false wyskakuje mi ze nie ma takiego czegos jak ,, Villager'' i moge tylko ustawic false true co zrobić?

Opublikowano

Hmmmm

Mozna zastosowac komende w command blocku ktory odrazu jak sie tylko pojawi Villager bedzie odrazu zabijany 

/kill @e[type=Villager]

• Biter. zmienił(a) tytuł na Szukam pluginu na wyłączenie villagerów
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

w pliku server.properties zmień spawn-npcs na false bo niema sensu dawania pluginów na server jak w plikach gry można to zrobić ale jak plugin to word guard i komenda rg f __global__ deny-spawn  minecraft:villager ale można uleczyć zombie więc polecam

rg f __global__ deny-spawn minecraft:villager,zombie-villager

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...