Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie z VPS na rangach Minecraft

Eyjse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie posiadam działalności ale słyszałem że bez niej też można zarabiać do 1300 zł miesięcznie. Tworzę vps z projektem i czy będę musiał coś jeszcze płacić etc, i czy to w ogóle jest prawdą?

Opublikowano

Ogólnie jeśli nie przekroczysz Kwoty wolnej od podatków to jedyne za co płacisz to za serwerem :D.

Jeśli jesteś osoba poniżej 18 roku życia to fajna alternatywa jest serwer na hostingu który umożliwia zarabianie poprzez ItemShop, w tedy firma pobiera odpowiedni procent od tego zarobku ale nie musisz się martwic ze jakieś problemy ze skarbówka będziesz miał. 

Co do serwera bez zarejestrowanej działalności to sprawa wygląda przysłowiowo "Jak cie nikt nie podpierdoli  czy coś to nikt nie zapuka do drzwi z odpowiednich organów, ale to jest zbyt risky". Najlepiej zadaj sobie  pytanie czy twój serwer po sprzedaży rang nie przekroczy tych 1300zł miesięcznie.

Opublikowano

To znaczy ja wiem że przekroczy bo już to zrobił ale nie miałem jeszcze vps, natomiast jak będę miał to będę po prostu chyba musiał pozostała kasę brąz "na panel" i czekać na następny miesiąc aby wypłacić. 

6 minut temu, Insigin napisał:

Ogólnie jeśli nie przekroczysz Kwoty wolnej od podatków to jedyne za co płacisz to za serwerem :D.

Jeśli jesteś osoba poniżej 18 roku życia to fajna alternatywa jest serwer na hostingu który umożliwia zarabianie poprzez ItemShop, w tedy firma pobiera odpowiedni procent od tego zarobku ale nie musisz się martwic ze jakieś problemy ze skarbówka będziesz miał. 

Co do serwera bez zarejestrowanej działalności to sprawa wygląda przysłowiowo "Jak cie nikt nie podpierdoli  czy coś to nikt nie zapuka do drzwi z odpowiednich organów, ale to jest zbyt risky". Najlepiej zadaj sobie  pytanie czy twój serwer po sprzedaży rang nie przekroczy tych 1300zł miesięcznie.

To znaczy ja wiem że przekroczy bo już to zrobił ale nie miałem jeszcze vps, natomiast jak będę miał to będę po prostu chyba musiał pozostała kasę brac "na panel" i czekać na następny miesiąc aby wypłacić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Eyjse napisał:

To znaczy ja wiem że przekroczy bo już to zrobił ale nie miałem jeszcze vps, natomiast jak będę miał to będę po prostu chyba musiał pozostała kasę brac "na panel" i czekać na następny miesiąc aby wypłacić. 

Na lewo zawsze możesz zgarnąć więcej kasy ale jak mówiłem jak cie nikt nie podpierdoli do skarbówki to masz wolna rękę tylko musisz mieć to na uwadze ze jak cie sprawdza to będą kary nałożone. Najlepiej jakbyś sobie poczytał  o zarobkach bez firmy oraz jaka jest aktualna kwota wolna od podatków( wydaje mi sie ze 3000zł), to sie dowiesz co i jak.

Opublikowano
5 godzin temu, Eyjse napisał:

Nie posiadam działalności ale słyszałem że bez niej też można zarabiać do 1300 zł miesięcznie. Tworzę vps z projektem i czy będę musiał coś jeszcze płacić etc, i czy to w ogóle jest prawdą?

Tak to prawda, jeśli Twój miesięczny przychód nie przekroczy 1300 zł to nie musisz zakładać działalności.

Rozliczasz się z PIT jeśli dochód przekracza kwotę wolną czyli np gdy pracujesz też na etacie.

Opublikowano
23 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Człowieku, jak zarabiasz 1300+ na serwerze to poświęć ten czas i załóż tą działalność.

Ba! Nawet musisz wtedy ją założyć (Oczywiście można zwlekać aż do momentu gdy znajdzie się ktoś życzliwy i doniesie. Wtedy jest 7 dni na to od otrzymania upomnienia) nie później jak 7 dni od przekroczenia tego progu.

Działalność bez rejestracji powstała dla osób, które po prostu potrzebują przetestować biznes, nawet na małą skalę i nie pasuje im od razu ponosić wysokich kosztów ZUS z tego tytułu. Jeśli założy działalności, która nie przyniesie oczekiwanych zysków zmarnuje czas i środki bo z tego prawa można skorzystać jedynie gdy 60 miesięcy wstecz nie posiadało się żadnej działalności.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Zarabianie z VPS na rangach Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...