Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting na mały serwer?

KeMyT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki hosting najlepiej wybrać na mały serwer, do grania ze znajomymi? Myślę, że 5 slotów wystarczy, zależy nam na jak najniższej cenie, ale również na tym, by na serwerze można było komfortowo grać. Nie mam zamiaru wygrywać żadnych pluginów, tylko czysty survival 🙂

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Opublikowano

Mają dość tanio, ale akurat o CraftServe słyszałem niewiele dobrego. Warto jednak spróbować 😉 Co myślisz o TitanAxe?

Opublikowano

Titanaxe jest bardziej pod serwery publiczne, ja po prywatne poleciłbym craftserve/crafthost

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
12 godzin temu, KrzysztofekRrr napisał:

Titanaxe jest bardziej pod serwery publiczne, ja po prywatne poleciłbym craftserve/crafthost

Jak to stwierdziłeś?

Osobiście polecam skorzystać z liveserver (oferta "bez limitu" na start 6GB ramu) lub pixelhost.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
6 minut temu, Aides napisał:

Jak to stwierdziłeś?

Osobiście polecam skorzystać z liveserver (oferta "bez limitu" na start 6GB ramu) lub pixelhost.

Crafthost i craftserve mają ofertę mniejszych prywatnych serwerów, na Titanaxe kupując nawet dla znajomych musisz wiedzieć ile ramu itp, więc jako prywatny się nie nadaje

Jak teraz czytam o ofercie liveserver to tam nie można np na najnowszą wersję vanili grać, na pixelhost jest strasznie drogo

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
6 godzin temu, KrzysztofekRrr napisał:

Crafthost i craftserve mają ofertę mniejszych prywatnych serwerów, na Titanaxe kupując nawet dla znajomych musisz wiedzieć ile ramu itp, więc jako prywatny się nie nadaje

Jak teraz czytam o ofercie liveserver to tam nie można np na najnowszą wersję vanili grać, na pixelhost jest strasznie drogo

Silnik można samemu wgrać ^^

Pixelhost najtańsza oferta  na miesiąc - 12 zł, faktycznie drogo.

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
9 godzin temu, Aides napisał:

Silnik można samemu wgrać ^^

Pixelhost najtańsza oferta  na miesiąc - 12 zł, faktycznie drogo.

Wezmy pod uwage standardowy ich serwer z cennika :

PixelHost

od 7 ZŁ / 7 DNI

PAKIET:

PERFECT

SLOTY: BEZ LIMITU

RAM:  4096 MB (4GB)

DYSK: 4096 MB

PROCESOR: 1 vCPU 4Ghz (1 XD !!!!)

TitanAxe (hosting serwera)

wybierajac pakiet  5000MB ramu dostajemy xeonka  e3-1275 z 4 rdzeniami za  9,47 zł 

Wiec tak to kurewsko drogo za tak gowno serwery na pixelhoscie

Opublikowano
9 minut temu, a97ssjmc napisał:

Wezmy pod uwage standardowy ich serwer z cennika :

PixelHost

od 7 ZŁ / 7 DNI

PAKIET:

PERFECT

SLOTY: BEZ LIMITU

RAM:  4096 MB (4GB)

DYSK: 4096 MB

PROCESOR: 1 vCPU 4Ghz (1 XD !!!!)

TitanAxe (hosting serwera)

wybierajac pakiet  5000MB ramu dostajemy xeonka  e3-1275 z 4 rdzeniami za  9,47 zł 

Wiec tak to kurewsko drogo za tak gowno serwery na pixelhoscie

Poczytaj troszkę o serwerach i procesorach 🙂

Na TitanAXE płaci się za tydzień czyli 9.47*4=37.88zł KUREWSKO DROGO.

Pomijając fakt, że jest wiele negatywnych opinii związane z memoryleakiem.

Przy okazji, nie ma co porównywać Xeona o taktowaniu 3,40 GHz do Intel core i7. Większosć hostingów leci na tym procku bo jest po prostu tańszy ale przekłada się to na wydajność ^^

Więcej informacji: 

Opublikowano
9 godzin temu, Aides napisał:

Poczytaj troszkę o serwerach i procesorach 🙂

Na TitanAXE płaci się za tydzień czyli 9.47*4=37.88zł KUREWSKO DROGO.

Pomijając fakt, że jest wiele negatywnych opinii związane z memoryleakiem.

Przy okazji, nie ma co porównywać Xeona o taktowaniu 3,40 GHz do Intel core i7. Większosć hostingów leci na tym procku bo jest po prostu tańszy ale przekłada się to na wydajność ^^

Rowniez poczytaj troszke o procesorach i serwerach jesli sadzisz ze 4vs1 tym bardziej ze nigdzie nie widac jaki to i7 XD

NA PIXELHOSCIE PLACI SIE ZA TYDZIEN

a tak po za tym :

od 7 ZŁ / 7 DNI PixelHost 7 x 4 = 28zl za 1 rdzeniowe gowno z niewiadomo jakim i7. Skoncz po prostu sie juz osmieszac.

TYM BARDZIEJ ZE NIE WIEMY JAKA TO I7 wiec chcesz mi wmowic ze lepiej brac i7 niz sprawdzony i to co mamy na kartce XD

Na tym xeonie z silnikiem paper 1.15.2 z 8gm ramu mozna trzymac 50 graczy on chce maly serwer i zeby bylo bez lagow wiec z czym do ludzi.

Wybierajac wersje dokladnie tyle samo Ram dostajemy : 4GB + 4 rdzenie na xeonku vs za  7,58 (czyli placimy drozej o 58 groszy za 4 rdzenie super procka xeonka ktorego mamy na papierze) vs 4GB + 1 rdzen i7 (+ nie wiemy jaka to i7 jest + tylko jeden rdzen XD)

Opublikowano
5 minut temu, a97ssjmc napisał:

Rowniez poczytaj troszke o procesorach i serwerach jesli sadzisz ze 4vs1 tym bardziej ze nigdzie nie widac jaki to i7 XD

NA PIXELHOSCIE PLACI SIE ZA TYDZIEN

a tak po za tym :

od 7 ZŁ / 7 DNI PixelHost 7 x 4 = 28zl za 1 rdzeniowe gowno z niewiadomo jakim i7. Skoncz po prostu sie juz osmieszac.

TYM BARDZIEJ ZE NIE WIEMY JAKA TO I7 wiec chcesz mi wmowic ze lepiej brac i7 niz sprawdzony i to co mamy na kartce XD

Na tym xeonie z silnikiem paper 1.15.2 z 8gm ramu mozna trzymac 50 graczy on chce maly serwer i zeby bylo bez lagow wiec z czym do ludzi.

Serwery dostarcza soyoustart -  https://www.soyoustart.com/pl/serwery-game/ (Chyba na stronie gdzieś pisze).

Tylko proponuje to się nie bulwersuj koleżko ❤️ Złość piękności szkodzi.

Więcej informacji: 

Opublikowano

Ja sie nie denerwuje tylko starsznie mnie w internecie bulwersuje jak ktos mi cos karze przeczytac/doinformowac sie jesli na papierze jest 10 x lepiej to jak inaczej wypunktowac komus cokolwiek. Staram sie pomagac,nie nabijajcie tym gowno hostingom pieniedzy bo to paranoja.

Z miloscia i pokojem odchodze od tematu to co chcialem przekazalem a wy bedziecie robic co chcecie xd

Opublikowano

Craftserve.pl ma bardzo prosty i intuicyjny panel. W panelu możesz również instalować pluginy, co na pewno ułatwi ci pracę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...