Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć respawn zwierząt z jajek

MociumPanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mój mały syn zaczyna grać w Minecraft. Idzie mu to bardzo dobrze, ale skupia się tylko na jednym - zabijaniu zwierząt. Zapobiegłem już temu dzięki komendzie /gamerule domobspawning false a następnie /kill @e ale to powstrzymało tylko respienie się potworów i zwierząt samych z siebie. Tryb pokojowy jest już od początku. Ciężkie jest za to powstrzymanie go od respienia stworzeń z jajek. Może i nie tworzy potworów (dzięki trybie peaceful), ale każde zwierze które zrespi prędzej czy później zabije mieczem, TNT lub podpali. Chcę, żeby ograniczył się do budowania, gdyż w trybie kreatywnym właśnie o to chodzi. Czy znacie jakieś komendy lub modyfikacje, które mógłbym wgrać (Nie ważne na jaką wersję!!!) które w tej sytuacji by pomogły i zablokowały resp zwierząt z jajek?

Opublikowano

Dzien dobry,

Moze pan stworzyc darmowy serwer na aternosie, ustawic zasady gry tak jak Pan to zrobil z tego co sie domyslam na single player oraz wgrac jakis plugin na blokade spawnu z jajek.

Tutaj jakis ktory znalazlem :

Aternos(darmowy serwer): https://aternos.org/:pl/

Blokada jajek(plugin) https://dev.bukkit.org/projects/egg-block

Bo nie jestem pewien czy istnieje zasada gry na blokada jajek raczej nie.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak wyłączyć respawn zwierząt z jajek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...