Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy ze zrobieniem serwera na kilku wersjach

AnonimSerwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chcialbym zrobić serwer na kilka wersji (postawić na 1.15.2 ale ze można wejść na 1.13). Wiem ze da się zrobić przed ViaVersion (itp), ale chce by serwer działał na 1.15.2. Słyszałem ze da się tak 🙂 Z góry dziękuje za pomoc 

Opublikowano

Witaj, Niestety nie słyszałem o takim sposobie ale to jest niewykonalne z względów braków jakie mogą być na 1.15.2 a na 1.13.2 pamiętajmy o tym iż delfin z 1.15.2 nie będzie się pokazywał na 1.13.2 bo niema takiej tekstury a jeśli by się pokazywał to niewiadomo jak!!!!!

Niestety możesz zrobić serwer na 1.13.2 i gracze z wyższymi rangami będą mogli wchodzić na serwer!!

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Cześć, nie rozumiemy się troche. Chodziłem również po serwerach które były wykonane na 1.15.2 i dało się wejść np z 1.13.2. Wówczas gdy dany blok nie występował na 1.15.2 był zamieniany w cobelstone. Podobno da się to zrobić przez BungeeCorda.

Opublikowano

Nie wiem nie wyobrażam sobie że jakiś blok który jest na 1.15.2 i wybudowany cały spawn w 1.15.2 to spawn na 1.13.2 będzie z cobbla!!

A pamiętajmy iż BungeeCord działa tak że może być ustawiony na 1.15.2 ale przy wybraniu serwera nie wpuści cię na niego bo lobby jest na starszą wersję a serwer na młodszą,.

Prawdę mówiąc możesz poszukać aby ktoś ci za kase napisał taki plugin ale będzie to droga inwestycja..

MPCForum Baner (4).png

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Potrzebuje pomocy ze zrobieniem serwera na kilku wersjach
Opublikowano
8 godzin temu, AlexsanderARG napisał:

Hej,

sprawdź ten poradnik, może to jest to, czego szukasz.

Cześć, czytałem to ale tak jak wyżej zaznaczyłem, że nie chce ViaVersion.

Opublikowano
48 minut temu, AnonimSerwer napisał:

Cześć, czytałem to ale tak jak wyżej zaznaczyłem, że nie chce ViaVersion.

Witaj ponownie, Tak jak kolega u góry podał bardzo dobry poradnik, Zainstaluj plugin

Link https://www.spigotmc.org/resources/viabackwards.27448/

Ale działa tylko na 

1.10

1.11

1.12

Wtedy będziesz mógł ustawić nawet serwer na 1.12.2 i wejdziesz nawet z 1.8 

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Wiem wiem, ale szukam własnie jak zrobić na 1.15.2 a żeby dało się wejść na 1.13.2 🙂 Na ViaVersion (itp) miałem ale to nie sprawdza się jakbym chciał 😉

Opublikowano

No niestety to nie uda ci się tego zrobić tak jak pisałem wcześniej, Możesz mieć tylko nadzieję że Właściciel pluginu zrobi aktualizację. Ale watpie bo by musiał delfiny i inne jakoś zmieniać a to się nie uda.

MPCForum Baner (4).png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...