Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy ze zrobieniem warunku w skrypcie

Oliwier4563

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisałem dzisiaj skrypt który będzie miał za zadanie kupować vipa dla gracza za 8 beaconów wiem że może być źle napisane to
        else:
        send "&cNie posiadasz 8 beaconów!"

ale nie do końca wiedziałem jak napisać ten skrypt żeby działał on tak że jak ktoś nie ma tych 8 beaconów to mu ma pisać że ich nie ma i ma mu nie dawać tego vipa, wyskakuje mi błąd że mam napisać else if zamiast else ale z else if też jakiś tam błąd wyskakuje, jak to tak zrobić żeby ten skrypt działał tak że jak ktoś nie ma tych beaconów to mu nie daje vipa i wyskakuje ten komunikat czy jak to tam nazwać.

potrzebuje szybkiej pomocy.

skrypt:

https://pastebin.com/qx2vtVjr

Opublikowano

Else tutaj nie zadziała, ponieważ nie ma tutaj warunku, do którego mógłbyś go wykonać

Warunek powinien wyglądać (w Twoim przypadku) następująco

if coś tam:
	kod po spełnieniu warunku
else:
	kod po niespełnieniu warunku

Tu masz przykład ifa

if number of oak_wooden_log in the player's inventory is greater than or equal to arg-2:

Nadal uważam, że powinieneś wziąć się mocno za naukę skryptów..

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Potrzebuje pomocy ze zrobieniem warunku w skrypcie
Opublikowano

Najlepiej to nie pisać wogle skryptów, nie dość że obciążaja serwer to 3/4 community nie lubi takich serwerów, polecam pisać pluginy :)

Opublikowano
Dnia 8.06.2020 o 01:55, AlexsanderARG napisał:

if number of oak_wooden_log in the player's inventory is greater than or equal to arg-2:

Nie wydaje im się, że można używac oak_wooden_log w Skrypcie, ale mogę się mylić (chodzi o te podkreślenia).

if player has 8 beacons:
	[co jeśli ma]
else:
	[co jeśli nie ma]

lub 

if amount of beacons in player's inventory is greater than 7:
	[co jeśli ma]
else:
	[co jeśli nie ma]

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...