Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat zamknięty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer na którym mam opa i kiedy chce żeby po śmierci wypadały mi itemy to wpisuje /gamerule keepinventory false ale kiedy się zabijam itemy zostają posiadam wgrany plugin essentials i mysle że on cos zrobił prosze o pomoc

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Problem z keepInventory na serwerze
Opublikowano
10 godzin temu, RybekPL napisał:

A to też występuję u zwykłych graczy którzy nie mają opa? Czy to tytko u ciebie?

tylko u mnie nie wypadają

Opublikowano

Za bardzo to nie wiem bo pierwszy raz się z tym spotkałem błędem. Ale jak tylko operatorowi to możesz zostawić tak jak jest a jeśli dedniesz to wpis sobie /ci i nie będziesz miał tych itemów.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Jak twierdzi ze ma gamerule ustawione wiec nie ma mowy o zadnych bledzie ktorys z pluginow moze jakis na administracje czy cos posiada permisje ze nie tracisz przedmiotow podaj liste pluginow

Opublikowano

Jeśli to tylko u operatora występuje to niema nic poważnego takiego. Bo u mnie też to mam na wszystkich trzech serwerach. I nie mogę tego zlikwidować ale gracze giną i itemy tracą więc nie kombinuję.

No to jak grasz to zabieraj sobie operatora serwera i rozwiązane!

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
7 godzin temu, RybekPL napisał:

Za bardzo to nie wiem bo pierwszy raz się z tym spotkałem błędem. Ale jak tylko operatorowi to możesz zostawić tak jak jest a jeśli dedniesz to wpis sobie /ci i nie będziesz miał tych itemów.

no wiem ale nie chce tracic itemów kiedg moge je podnieść

Opublikowano
12 minut temu, RybekPL napisał:

Jak tracić przecież one są w twoim EQ cały czas?

no umieram i kiedy sie spawnie mam moje ity tak jagby keepinventory u mnie jest ustawiony na false

Opublikowano

Ja bym już to zostawił może to być błąd serwera. Jak tylko ty to masz jako op to niema większego problemu.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
Dnia 8.06.2020 o 10:01, Kalexopl napisał:

no umieram i kiedy sie spawnie mam moje ity tak jagby keepinventory u mnie jest ustawiony na false

Wejdz na serwer wpisz /plugins i problem bedzie rozwiazany...

Opublikowano

@Kalexopl,

Problemem jest funkcja pluginu Essentials. Rozwiązanie w przypadku posiadania plugniu LuckPerms: /lp group <grupa > permission unset essentials.keepinv; w przypadku PermissionsEx /pex group <grupa> add -essentials.keepinv.

Opublikowano
Dnia 10.06.2020 o 18:12, sk8erace1 napisał:

@Kalexopl,

Problemem jest funkcja pluginu Essentials. Rozwiązanie w przypadku posiadania plugniu LuckPerms: /lp group <grupa > permission unset essentials.keepinv; w przypadku PermissionsEx /pex group <grupa> add -essentials.keepinv.

niestety dalej po wpisaniu komendy z luckperms nie trace itemów 😞

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Potrzebuje pomocy z keepInventory na serwerze
Opublikowano
Dnia 9.06.2020 o 13:40, a97ssjmc napisał:

Wejdz na serwer wpisz /plugins i problem bedzie rozwiazany...

Nie? To do listy pluginów jest xD

Dnia 8.06.2020 o 19:13, RybekPL napisał:

Ja bym już to zostawił może to być błąd serwera. Jak tylko ty to masz jako op to niema większego problemu.

No wiesz ma problem bo mam takich SUPER kolegów którzy sie na mnie obrazili za to że oni tracą ity a ja nie xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby tego uniknąć w PEX musisz nadać wszystkie rangi z osobna bez essentials.keepinv oraz essentials.keepexp, jeśli bardzo ci to przeszkadza możesz po prostu użyć LuckPerms tutoriali do niego jest w sieci pełno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...