Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy z wyborem hostingu dla serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie zastanawiam się który hosting wybrać.
Mam 2 swoje faworyty: LVL UP w pakiecie 4 gb ram oraz CraftHost w pakiecie emerald.
Tworzę serwer pod 20-50 graczy i nie mogę się zdecydować CraftHost ma limit plików do 10 gb o co troszkę się obawiam podczas generowania mapy
Na serwerze będzie około 25-30 pluginów oraz skrypty i generator mapy

Odrazu dodam że enderchest, serverproject, oraz titanaxe nie wchodzi w grę...

Dlaczego?
Enderchest przy pakiecie professional laguje od 7 graczy na serwie... i tps spada do 4..
ServerProject Dobry hosting na początek lecz od około 14 graczy na serwie zaczynają się cofki..
TitanAXE jest hostingiem który wybił się na niczym i nie wiem na czym polega jego fenomen...

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Potrzebuje pomocy z wyborem hostingu dla serwera
Opublikowano

LVLUP dobre maszyny maja + support.

CraftHost nie brałbym ze względu na to ze nie wiemy ile dokładnie zostanie przydzielone serwerowi Ramu.

Chodź słyszałem  ze tez dobre serwery maja.

Tak czy siak LVLUP.

Opublikowano

Wybierz Craftserve. Serwer Buraczka stoi na zwykłym Diamondzie, utrzymuje nawet 100 graczy bez specjalnych optymalizacji w środku. Jest limit 10GB plików, ale ten limit jest ciężki do przekroczenia. Świat sezonu pierwszego Kwadratowej Masakry waży niecałe 1.5GB.

Q8eOMob.png

Opublikowano
12 godzin temu, PabloTL napisał:

Wybierz Craftserve. Serwer Buraczka stoi na zwykłym Diamondzie, utrzymuje nawet 100 graczy bez specjalnych optymalizacji w środku. Jest limit 10GB plików, ale ten limit jest ciężki do przekroczenia. Świat sezonu pierwszego Kwadratowej Masakry waży niecałe 1.5GB.

No wiesz... moja edycja survivalu po 1 miesiącu ważyła 6.5 GB po renderowniu połowy mapy.

Ja osobiście dam jeszcze jedną szansę dla ServerProject

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...