Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

USA - brutalność policji

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego policja w usa jest tak brutalna? Trochę przypomina mi się chile. https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1958532,1,rozruchy-w-minneapolis-to-w-usa-wciaz-ta-sama-historia.read W polsce to by policjant poszedł siedzieć na 15 lat. Zwłaszcza jak podejrzany nie miał broni. Po protestach w przeszłości w usa nic się nie działo. Nie zmienił się rząd itd. W USA powinny się odbyć przedterminowe wybory. Może coś to by dało. A co wy o tym sądzicie?

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Policja w USA jest brutalna bo każdy pseudo gangster ma dostęp do broni i każdego musi z góry traktować jak zagrożenie dla życia żeby nie zarobić kulki. Nie wspominając już o czarnych, którzy w większości zachowują się gorzej od zwierząt a zamieszki w Minnepolis tylko to potwierdzają. Jaki jest sens niszczenia i okradania mienia osób uczciwie pracujących? Gdyby spojrzeć na statystyki to czarnoskórzy górują w procentach popełnionych przestępstw pomimo, że ich populacja jest znacznie mniejsza od ludzi białych. Oczywiście nie jestem rasistą i nie twierdzę, że należy wrzucać każdego do jednego worka ale policja to jednak bardzo ryzykowny zawód szczególnie w USA dlatego muszą zachowywać wszelkie środki ostrożności przy wykonywaniu swojej pracy żeby nie zostać zabitym przez jakiegoś śmiecia. 

• Aive zmienił(a) tytuł na USA - brutalność policji
Opublikowano
Dnia 1.06.2020 o 01:00, Milian napisał:

Dlaczego policja w usa jest tak brutalna? Trochę przypomina mi się chile. https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1958532,1,rozruchy-w-minneapolis-to-w-usa-wciaz-ta-sama-historia.read W polsce to by policjant poszedł siedzieć na 15 lat. Zwłaszcza jak podejrzany nie miał broni. Po protestach w przeszłości w usa nic się nie działo. Nie zmienił się rząd itd. W USA powinny się odbyć przedterminowe wybory. Może coś to by dało. A co wy o tym sądzicie?

Jesteś sobie BagietOM w UESEJ gdzie dużo ludzi posiada broń palną jakbys się zachowywał na miejscu Policjanta z USA? łagodniej? za każdum razem podczas interwencji masz 50% szans że koleś ma broń, bronisz siebie bo masz co stracić czy wywalone? : )

image.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dobrze ja to rozumiem, ale przeciez sa jakieś granice. Zwłaszcza ,że tamten czarny nie mial broni a byla czwórka policjantów.

8902314106109971000808.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...