Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawdzanie IP z logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

mam pytanie czy mając server admina jest się w stanie znaleźć IP w logach ? Streszcze sytuacje...Nieznajoma osoba na ts3 dostała admina ( nie pytajcie czm ale nie wiem)  ale został jej admin szybko odebrany i zbanowany a więc mam pytanie czy możliwe jest że osoba ta znajdzie w  logach IP danego klienta? Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Zależy jakie permisje ma ranga jeśli miała dostęp do dziennika serwera to mógł wyszukać kogoś kto był na serwerze przykładowo dzień temu lub klikając na informacje o kliencie

Opublikowano

No dobra ale czy mógłby znaleźć w tych logach IP ?  Chodzi tu o logi w komputerze w plikach nie o jakiś panel na stronie hosta itp.

Opublikowano

Wszystko co napisałem wyżej znajduje się w kliencie ts3 "narzędzia >> Dziennik serwera" i tak w nim są pokazane adresy ip użytkowników

przykład z dziennika
2020-06-01 11:49:03    VirtualServerBase    Info    client connected '_Diego__'(id:4) using a myTeamSpeak ID from 85.142.141.135:10794   

Opublikowano

Ehh chodzi o to że użytkownik ten dostał bana na serwerze więc nie może sprawdzić dziennika chodziło mi konkretnie o %appdata%  >> TS3Client >> logs i tam właśnie czy nie ma wspomnienia o IP

Opublikowano

"Dziennik serwera" w kliencie TeamSpeak resetuje się co rozruch aplikacji, ponadto musi mieć dostęp do niego aby tam zajrzeć, po przełączeniu na kolejny serwer dziennik się resetuje/bądź jeśli ma się klika serwerów na paru kartach to te dzienniki są indywidualne do każdego serwera.

W plikach klienta (co posiada ta zbanowana osoba) nie będzie tego posiadała bo jedynie co się zapisuje to zapis chatów oraz dziennik klienta (co robiło się, gdzie się wchodziło, co aplikacja wyrzuca za błędy).

Jeśli nie zapisała adresów IP - to ich nie będzie miała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...