Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać pod PvP - Sura WP czy Ninja Dagger?

Waken112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam takie troche głupie pytanie ale mam dylemat od dluzszego czasu co wedlog was  bedzie lepsze w pvp tak na 90+ surka wp czy dagger ?

czytalem i slyszalem ze dagger przewyzsza wpka w pvp ale chcialbym zobaczyc co wy napiszecie.    

Dzieki wielkie. 

Opublikowano

Gram już sporo czasu na PLu(z racji syf-privów),jeżeli mogę rzucić radą to podejde do tematu obiektywnie.

W dobie dzisiejszego globala każda klasa jest OP.Po Wprowadzeniu alchemii i całej reszty odpałów nie ma czegoś takiego jak kiedyś że na serwie zamiatał BM czy wykokszony mental.Dobrze ubrana postać poradzi sobie równie dobrze w pvp,tak samo jest w sumie w pvm dlatego że ubierasz się pod zywioł,maxymalnie absu na daną mape i puszczasz nawet i helaera na autolowach i po sprawie.Ja osobiście uderzłbym w daggera dlatego że sam gram ale i dlatego że ta postać jest wygodna do gry-jest po prostu mocno optymalna.NIe jest do końca tak jak pisze kolega wyzej z tym absem w eq na wachlarze i dzwony-chyba że rozmawiamy o pvp z jakimiś randomami pod dozo to może i tak.

Tak samo było jak puścili wilka,niby był mocny w pvp ale tylko dlatego że ludzie absu nie mieli,po takim czasie jego istenienia abs na szpony jest powszechny wszędzie i od tak postać juz nie jest takim tankiem.Tak naprawdę zależy też od poziomu postaci jaką chcesz bawić się w pvp.Inaczej troche to wygląda na postaciach low lvl inaczej na 100+.

Daggerem 100lv+ już nie pobawię się pod dozo z byle eq bo bijesz się z graczami którzy mają absy na wszystko praktycznie i alchemie konkret.Jeżeli na jakimś przedziale chcesz się bawić 55 powiedzmy to ja bym walił w heleara śmiało-wtedy faktycznie bijąc się z jakimiś mniej zapalonymi graczami masz przewagę w postaci braku w ich eq absu.Ale nie rzadkim widokiem jest już jak zabawka 55 kładzie setne lvle-to jest potwierdzeniem tego że wszystko zależy od EQ,a w głównej mierze od alchemi..bo na większą skale na jakimby to poziomie nie było na matowej nie sięgniesz po dużo.

Jeśli mogę polecić to rób mentala 55lv,dla mnie zabawa taką postką z dobrym eq i alchemią jest wyśmienita.

• Aive zmienił(a) tytuł na Postać pod PvP - Sura WP czy Ninja Dagger?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...