Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Harry Potter i Kamień Filozoficzny

rayfrean

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z tą grą, ponieważ podczas grania w nią dialogi trochę ucina, postać biegnie szybciej niż powinna, ogólnie za szybko działa. Widziałem na 4 forach polskich i angielskich, że trzeba ustawić w menedżerze zadań koligację na procesor 0. Wczoraj mi się udało jakoś ale jak włączyłem od nowa po jakimś czasie i dzisiaj już jest koniec. Gra działa tak jak napisałem wcześniej.

Moje specyfikacje są na zdjęciach.

W ustawieniach w procesorze (amd fx 8300) mam 2.92 GHz (powinno być 3.2) ponieważ mam płytę główną pod athlona (gigabyte 78lmt s2 r2 zamiast Gigabyte GA-970A-DS3P).

Wszystkie sterowniki mam zaktualizowane, karta grafiki itp.

1.jpg

2.jpg

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem - Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Opublikowano

Gdy włączysz grę, klawiszami ALT+TAB przejdź do pulpitu, włącz menedżera zadań (alt+ctrl+delete), przejdź do zakładki procesy, znajdź proces z harrym potterem, kliknij PPM na nim i wybierz ustaw koligację (lub coś w te gusta) i zaznacz tylko jeden rdzeń tzn. np. core 0. Potem przejdź do okna z grą i sprawdź czy są efekty 

image.png

Opublikowano

Na xp/98 próbowałem właśnie.

A i jeszcze 1 problem mam ze ściąganą 3 (wiem że pirat). Mam buga z topkiem, nie chce się ruszać w ogóle jak Lupin kończy. Próbowałem tam dać ; przed linijką tak jak na forum gdzieś napisane jest i usunięcie ; z innej linijki.

Dnia 3.06.2020 o 18:40, Molirol napisał:

fakr, nie doczytałem 🙂
Pobierz program fraps i ustaw limit klatek na 30 i zobacz, uruchom gre w trybie zgodności win xp/98 

Ten fraps to jest do filmów bardziej nie wiem jak to ustawić na 30

Dobra działa teraz ale muszę co minute klikać przycisk żeby się włączało.

Dzięki za odpowiedź rozwiązane można zamknąć.

Opublikowano
12 godzin temu, rayfrean napisał:

Na xp/98 próbowałem właśnie.

A i jeszcze 1 problem mam ze ściąganą 3 (wiem że pirat). Mam buga z topkiem, nie chce się ruszać w ogóle jak Lupin kończy. Próbowałem tam dać ; przed linijką tak jak na forum gdzieś napisane jest i usunięcie ; z innej linijki. 

Ten fraps to jest do filmów bardziej nie wiem jak to ustawić na 30

Dobra działa teraz ale muszę co minute klikać przycisk żeby się włączało.

Dzięki za odpowiedź rozwiązane można zamknąć.

Lepiej usuń link i nie wspominaj o piractwie na tym forum @rayfrean bo możesz dostać bana, co do frapsa to pewnie nagrywasz więc odrazu po tym jak kończysz gre usuwaj filmy bo miejsce Ci się skończy 😛

image.png

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...