Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o stworzeniu serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Dzień dobry poszukuje strony na której za darmo stworzę serwer minecraft 24/7.

2. Mam serwer na moim laptopie serwer buckit lecz nie mogę grać na nim z kolęgą dwie ulicy dalej mieszkającym. Używałem hamachi lecz nie działa utowrzyłem sieć kolega się do niej podłączył lecz nie może dojść do serwera. 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Kilka pytań o stworzeniu serwera
Opublikowano

Na samym początku powinieneś skorzystać diagnostyki znajdującej się w Hamachi. Naciśnij prawym na klienta -> Diagnostyka, wtedy wyświetli czy wszystko działa prawidłowo. Może to również być problem sterownika u kogoś z was, więc ciężko teraz odpowiedzieć. Dodatkowo pamiętaj, aby ustawić w server.properties -> server.ip -> swoje IPv4 z Hamachi.

Opublikowano

do 2

Bez odblokowanych portów w routerze nie da rady 

Po co robić server przez hamachi ??

Wystarczy że wejdziesz na strone mojeip 

podasz koledze twoje ip wraz z portem który jest w plikach server-a domyślnie (chyba było) 25525

Opublikowano
3 minuty temu, Ślizgacz napisał:

do 2

podasz koledze twoje ip wraz z portem który jest w plikach server-a domyślnie (chyba było) 25525

A IP ma być na ruterze np. 192.168.1. 189 czy zwykłe IP. Próbowałem z tym n IP serwera

Opublikowano
Dnia 6.06.2020 o 10:21, Ślizgacz napisał:

do 2

Może dlatego kolego, że nie każdy ma publiczne IP (tak, nie każde IP, które widzi stronka jest publiczne :0)? Hamachi się wydaje najłatwiejszym sposobem na zrobienie serwera z własnego komputera.

Opublikowano

Fajnie by było wiedzieć jaki to błąd pokazuje się przy próbie wejścia + najlepiej samą konfiguracje.

Opublikowano

Pobierz pliki serwerowe, skonfiguruj server.properties, odblokuj port w routerze na 25565 i odpal serwer przez batcha lub manualnie przez silnik. To tyle

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...