Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logblock problem, wczoraj działał dzisiaj nie

KarikSA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj dodałem plugin logblock na craftserve ustawiłem mysql, wszystko działało, a dzisiaj próbuje coś zrobić i wyskakuje informacja o braku połączenia z mysql, a nic w plikach nie robiłem. Proszę o pomoc

Opublikowano

Przypadkiem nie zmieniałeś danych do bazy? upewnij się czy masz odpaloną baze danych mysql. Aby to zrobić na systemie linux wydaj polecenie sudo systemctl mysqld status lub service mysqld status

Opublikowano
1 godzinę temu, _sectasy napisał:

Przypadkiem nie zmieniałeś danych do bazy? upewnij się czy masz odpaloną baze danych mysql. Aby to zrobić na systemie linux wydaj polecenie sudo systemctl mysqld status lub service mysqld status

Serwer stoi na hostingu, więc co ty gadasz 😜

Co do tematu to sprawdź po prostu jakie błędy wyskakują jak włączasz serwer i wklej je tu. 

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano
1 minutę temu, GamePL7 napisał:

Serwer stoi na hostingu, więc co ty gadasz 😜

Co do tematu to sprawdź po prostu jakie błędy wyskakują jak włączasz serwer i wklej je tu. 

Dobra, nie doczytałem że server stoi na hostingu albo mi gdzieś to umkneło.

Tak jak wyżej napisał - pokaż logi, Upewni się, że dane które są configu pasują do tych które masz.

Jeśli wszystko się zgadza pozostaje ci chyba tylko skontaktować się z serwisem w celu naprawy ewentualnej usterki.

Opublikowano

Przed chwilą zrobiłem tak, że usunąłem plugin wgrałem jeszcze raz, znowu przez chwile działało i później znowu błąd

tu z konsoli

[18:03:27] [Server thread/ERROR]: LogBlock-Connection-Pool - Exception during pool initialization.

com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure

[Server thread/ERROR]: [LogBlock] Could not connect to the Database! Please check your config! Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...