Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping po wejściu do gry

Spreh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przepraszam za lekki ceickbait. Zapewne x temat tego typu na forum ale to ostatnia deska ratunku.

Mianowicie problem polega na tym, że po wejściu do gry (na sr i przy ekranie wczytywania) mam nagłą utratę pakietów od pierwszej sekundy i tak cały czas w granicach 300-4000+ nawet przez chwile nie mam ustatkowanego pingu tak, że kompletnie nie da się grać bo opóźnienia są 10-20s.

Sprzęt bardzo dobry, w pełni sprawny FPS 220+, Windows 10,  używam karty sieciowej zewnętrznej Pentagram ponieważ łącze mam z Wi-fi (30-60Mb/s), na poprzednim komputerze nie było problemów z pingiem a używałem tej samej karty.

Speedtest wykazuje ok. 2-10 ping, 10-20Mb/s ale wiem, że nie ma się tym co tak dokładnie sugerować.

Problem raczej nie jest po stronie dostawcy internetu czy routera ponieważ kiedy odpalam lola na laptopie działa bez zarzutu na tej samej sieci.

Próbowałem wszystkiego, aktualizacje wszelkich sterowników, wyłączenie antywirusa i zapory, reinstalacja lola, sprawdzanie procesów w trakcie gry (tylko svchost był na równi ale to windowsowy proces), restart routera.

Jeśli ktoś ma jakiś dobry pomysł to prosiłbym o pomoc.

Pozdrawiam i życzę zdrowia.

• xOstateczny zmienił(a) tytuł na Kolosalny ping po wejściu do gry
Opublikowano

Witam,

sprawdź czy nie masz nadanego jakiegoś ograniczenia w routerze lub jakimś oprogramowaniu na komputerze odpowiadającym za bezpieczeństwo w sieci. Dodatkowo w CMD wykonaj poniższe polecenie i wyślij wynik (zamazując swój adres IP) wraz z speedtest

tracert -d 104.160.142.3

Lista serwerów:

NA - 104.160.131.3
EUW - 104.160.141.3
EUNE - 104.160.142.3
OCE - 104.160.156.1

Pozdrawiam,

Damian V.

Opublikowano

Domyślam się, że coś blokuje połączenie podczas gry tylko nie wiem co to może być.

S1.png

s2.png

Opublikowano

Spróbuj wykonać tracert podczas gry (gdy masz wysoki ping)

• Aive zmienił(a) tytuł na Wysoki ping po wejściu do gry
Opublikowano

Zrobiłem dwa pomiary. 

s3.png

Sorry, nie wiedziałem, że to adresy innych serwerów dlatego zamazałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...