Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie jak kopiować kasę w tibi ok daje 1 gp wpisuje 100 ale jak wyciągnę z plecaka zamienia się znowu na 1 pomóżcie jestem nowy wiec nie rozpisujcie się za bardzo pewnie nie zrozumiem :D

Opublikowano

Ja nie nazywam sie "expertem" ale co nieco sie znam.(Patrz na moje tutki)

I chce ci uświadomic ze kase mnozyć można tylko w grach typu: online,single player

Pozdro

".....Niczym feniks z popiołu odrodził się..."

Opublikowano

jedni się mylą inni nie.

W CE zmieniamy właściwość danego adresu np. adres golda = 47DE6C8

własność golda = 3 (mamy 3 gp)

Jeżeli serwer robi taką komendę:

Sprawdź ile player ma golda, daj znać. Jeżeli ma >300 to sprzedaj broń

MOŻNA wtedy oszukiwać CE.

Jeżeli jednak to wygląda tak:

Sprawdź W SERWERZE ile kasy ma ziom. Jeżeli ma[...]

NIE MOŻNA wtedy oszukiwać za pomocą CE.

Myślę, że jasno wytłumaczone.

bez gif.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sprawa ta jest banalnie prosta wystarczy trochę pomyśleć. Przecież Tibia to gra oparta o ogromną bazę danych MySQL z licznymi zabezpieczeniami. Nie możliwe jest zmienienie ilości pieniędzy (GP) za pomocą programu Cheat Engine, ponieważ każdą taką zmianę musi zatwierdzić server a dla niego nie jest to do przyjęcia. Owszem jeżeli zamienisz 3 gp na 300 gp będziesz to widział tylko ty dlatego nie można wyłożyć tego na ziemie.

Myślę, że zrozumieliście

Opublikowano

Cheat engine zmienia dane tylko po stronie klienta. Zmienić ilość kasy np. thang online można ale w sumie tylko na pokaz, bo i tak po relogu tą kasę stracisz.

• 1 miesiąc temu...
Nowicjusz
Opublikowano

V. Dla mądrzejszych ( ale nie geniuszów infomatycznych bo - jeszcze - nim nie jestem :) :

Cheat Engine tworzy iluzję przedmiotów, która widzi jedynie użytkownik tego że programu, zmieniający po prostu wartość itemu, kasy itd.

V. Dla mniej znających się ;] :

To tylko obrazek itema!

Ale jeśli chodzi Ci o obrazek, to ok. Ale nie znam się na Tibii. CE to hackowałem w Metinie, kiedy jeszcze grałem i Sherwood MMORPG, gdzie w tym drugim naprawdę mozna sobie dodać kasy i kupować itemy.

• Dodaj nową pozycję...