Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unknown Command

KUBAAA_69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, da sie zmienic unknown command na wlasny napisz. Probowalem kilku pluginow i kazdy jest ok ale jak wgrywam plugin to nie dziala mi komendy w MyCommand i w ChestCommands. Chcial bym to bez pluginow da sie? (CraftBukkit 1.8.8)

Screen Shot 05-25-20 at 06.42 PM 001.PNG

Opublikowano

Napisz jak próbowałeś to zrobić, najlepiej abyś pokazał config może ktoś by wyłapał ewentualny błąd jaki zrobiłeś w configu,

Bez żadnego pluginu raczej tego nie zrobisz. Możesz spróbować napisać nawet swój prosty plugin.

Oto jakby wyglądał taki przykładowwy plugin na help.

Aczkolwiek nie musisz robić tak jak tobie napisałem, to moja sugestia jak możesz to zrobić, podaj więcej szczegółów które wyżej wymieniłem to zobaczymy co się da zrobić w ty MyCommands.

class CommandKit implements CommandExecutor{

@Override
    public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String label, String[] args){
      if(label.equalsIgnoreCase("help") || label.equalsIgnoreCase("pomoc")){
          sender.sendMessage("Moj własny customowy help.") 

return true;
      }
      return false;
    }
}

public final class Hello extends JavaPlugin {
    @Override
    public void onEnable(){
        CommandKit cmd = new CommandKit();

Objects.requireNonNull(this.getCommand("help")).setExecutor(cmd);
        Objects.requireNonNull(this.getCommand("pomoc")).setExecutor(cmd);
    }
}

Opublikowano

pobralem pare pluginow z neta i sprawdzalem ktory plugin by dzialal gdy mam mycommand chestcommands (chodzi o komendy) a config to poprostu bylo np. messages: "cos tam"

Dobra zmienilem na Spigot bo wielkiej roznicy to mi nie robi

@_sectasy mam pytanko, bo jak gracz wpisze /bukkit:? i kliknie tab to mu pluginy wyskakuja itp da sie to zablokowac? (spigot i mam tez plugin AntiCommandTab)

Opublikowano

Możesz zablokować takową opcje zabierając uprawnienia grupie, myślę że to by pomogło.
Jeśli masz luckyperms to wystarczy wpisac komende /lp group <nazwaGrupy> permissions set bukkit false.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...