Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona www + ip serwera pod jadna domena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś powie mi jak to zrobić? zrobiłem pod strone www jedno A pod ip serwera mc drugie A i tcp dalej nie trybi

Opublikowano

Możesz to zrobić na kilka różnych sposobów rekord A na adres ip, to będziesz miał i strone i serwer pod jednym ip, proponuje to przepuścić przez cloudflare, oferują darmowy SSL ( SSL over DNS itp )

Możesz też zrobić tak, że "główna" domene kierujesz na ip i pod np www.mojadomena.pl masz swoją strone www a np server.mojadomena.pl masz swój serwer, nazywa się to rekorem SRV. Jak sobie przekierujesz swoją domene na cloudflare to w łatwy sposób możesz tam to ustawić bez większego problemu, Do tego masz opisane jak to zrobić.

Napisz co próbowałeś zrobić i jak to zrobiłeś.

Opublikowano
1 godzinę temu, _sectasy napisał:

Możesz to zrobić na kilka różnych sposobów rekord A na adres ip, to będziesz miał i strone i serwer pod jednym ip, proponuje to przepuścić przez cloudflare, oferują darmowy SSL ( SSL over DNS itp )

Możesz też zrobić tak, że "główna" domene kierujesz na ip i pod np www.mojadomena.pl masz swoją strone www a np server.mojadomena.pl masz swój serwer, nazywa się to rekorem SRV. Jak sobie przekierujesz swoją domene na cloudflare to w łatwy sposób możesz tam to ustawić bez większego problemu, Do tego masz opisane jak to zrobić.

Napisz co próbowałeś zrobić i jak to zrobiłeś.

mam zrobione tak adres strony www pod rekord a i pod domene oraz serwer mc tez mam pod rekord a i domene dodatowo mam srv na serwer mc ale ani serwer ani strona www nie działa. Miałem tak jak pisałeś w pkt. 2 że podział na subdomene www.domena.pl a serwer mialem pod domena.pl ale czasami gracze narzekali ze nie dziala im strona i trzeba było tłuamczyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...