Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd - gra uległa awarii

szczurnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

występuje u mnie błąd gdy gram w valorant i minie około 7 rund wyrzuca mnie z gry. pisze że znaleziono błąd w systemie i jak najszybciej naprawią awarie po 30 sek wchodze do gry i po następnych 6 rundach wyrzuca mnie z gry i robi się to samo. 

Robiłem format kompa, pobierałem 6 razy valorant i nic nie pomogło 

Bez tytuł.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Błąd - gra uległa awarii
Opublikowano

Poczekaj do jutrzejszej aktualizacji, która powinna być dostępna po godzinie 9 i sprawdź czy błąd nadal występuje.

Opublikowano
20 godzin temu, klejmagic napisał:

Poczekaj do jutrzejszej aktualizacji, która powinna być dostępna po godzinie 9 i sprawdź czy błąd nadal występuje.

aktualizacja  nic nie dała

Opublikowano
8 godzin temu, klejmagic napisał:

Możesz wysłać zdjęcie tego błędu?

gram sobie i po 6 rundach takie coś wyskakuje i po 30 sek wchodze do gry i po następnych 6 rundach robi się to samo 

błąd.png

Opublikowano

Możesz spróbować tych kilku sposobów a jak nic nie pomoże to zostaje tylko kontakt z supportem.

Cytat

Ok, znalazłem trochę sposobów na możliwe rozwiązanie problemu. Zanim zaczniemy chciałbym też zaznaczyć, że zalecaną wersją systemu dla tej gry jest windows 10 więc jeżeli korzystasz jeszcze z windows 7 to radzę się przerzucić.

1. VGC w Services.msc

• Wciśnij kombinację klawiszy "Windows" + "R" i otwórz Services.msc
  • Znajdź usługę "vgc", kliknij na nią prawym przyciskiem i wybierz właściwości
  • W typ uruchomienia ustaw "Automatyczny" i zatwierdź (osobiście mam ustawione na "ręczny" i też działa, ważne żeby nie było ustawione na wyłączone)
  • Sprawdź w kolumnie "Stan" czy usługa "Działa", jeżeli kolumna jest pusta kliknij prawym przyciskiem na "vgc" i uruchom

2.  Sprawdzenie sterowników

• Wciśnij kombinację klawiszy "Windows" + "R" i otwórz Sigverif
  • W okienku, które nam wyskoczyło klikamy Rozpocznij 
  • Po skanowaniu wyskoczy lista sterowników, które trzeba zaktualizować lub usunąć (upewnij się, że sterowniki, które chcesz usunąć nie namieszają Ci w komputerze po ich usunięciu!!!)
  • Jeżeli wszystko będzie w porządku powinno wyskoczyć okienko "Pliki zostały przeskanowane i sprawdzono, że są podpisane cyfrowo."

3. Wyłączenie dwóch opcji w wierszu poleceń

• Uruchamiamy cmd (wiersz polecenia) jako administrator
  • Wpisujemy dwie komendy:
  1. bcdedit -set TESTSIGNING OFF
  2. bcdedit -set NOINTEGRITYCHECKS OFF
  • Uruchamiamy ponownie komputer

Opublikowano
Dnia 13.05.2020 o 23:21, klejmagic napisał:

Możesz spróbować tych kilku sposobów a jak nic nie pomoże to zostaje tylko kontakt z supportem.

działa dzięki 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...