Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zabezpieczyć serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, mianowicie jest taka strona do sprawdzania informacji o serwerze (Czytałem regulamin forum, ale wolę nie reklamować owej strony, żeby nie zostać ukaranym 😁. Ale pewnie i tak większość osób wie, o jaką stronę mi chodzi, jest ona dosyć popularna). Na tej stronie po wpisaniu ip serwera wyskakują informacje takie jak: wersja, silnik, no i niestety pluginy 😐. Czy jest jakaś możliwość, żeby strona nie przechwytywała informacji o serwerze? Wiem, że ustawienie "enable-query" na "false" blokuje dostęp tej stronie do pluginów, ale opcja ta jest potrzebna do działania pluginu na bany, więc szukam jakiegoś innego rozwiązania. Może troszkę nietypowy wątek, ale będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Z góry dziękuję i Pozdrawiam  😉.

Opublikowano
Przed chwilą, Paite napisał:

Gdzie znajdę "query-plugins"? W pliku server.properties nie widzę takiej opcji. 

Opcja znajduje sie w bukkit.yml o ile dobrze pamiętam

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak zabezpieczyć serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...