Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Włamanie na konto

Dizzy12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze dzis ktos siedzi na moim koncie stream i wysyła do moich znjaomych jakiś linki omenleague i chłop pisze aby zagłosować na jego drużyne na tej stronie wiec uprzedzam nie wchodzcie w taki link nom i najprawdopodobniej jest to keyloger i teraz mojej pytanie jak zmieniłem hasło to nadal są na moim koncie ?

graphic.png

Opublikowano

Proponuje także przeskanować komputer programem antywirusowym. Możliwe, że to jakieś malware.
Jak zmienisz hasło to nikt tobie nie wejdzie, chyba że w.w

Opublikowano
3 minuty temu, _sectasy napisał:

Proponuje także przeskanować komputer programem antywirusowym. Możliwe, że to jakieś malware.
Jak zmienisz hasło to nikt tobie nie wejdzie, chyba że w.w

a masz może jakiś do polecenia antywirus bo ja mam tylko awasta wiec lipa i pytanie co oznacza w.w

graphic.png

Opublikowano
Przed chwilą, Dizzy12345 napisał:

a masz może jakiś do polecenia antywirus bo ja mam tylko awasta wiec lipa i pytanie co oznacza w.w

w.w = Wyżej wymieniony

Polecam malwarebytes.

Opublikowano
1 minutę temu, _sectasy napisał:

w.w = Wyżej wymieniony

Polecam malwarebytes.

oki czyli jak zmieniłem hasło na steamie to juz nie mam co sie martwić ? jeszcze tym antywirusem zrobie 

sorry ze takie głupie pytania zadaje ale jestem wkurwiony przez tą całą sytuacje 

graphic.png

Opublikowano
Przed chwilą, Dizzy12345 napisał:

oki czyli jak zmieniłem hasło na steamie to juz nie mam co sie martwić ? jeszcze tym antywirusem zrobie 

Dokładnie tak, scan dla pewności

Opublikowano

Oki dziękuję 

graphic.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Steam] Włamanie na konto
Opublikowano

Jeżeli chodzi o skanowanie komputera pod wzg. oprogramowania Malware oraz wszelakich wirusów, to zalecam: https://pl.malwarebytes.com/adwcleaner/

A jeżeli chodzi a AntyWirusy: Total AV, Kaspersky, Malwarebytes Anti-Malware oraz Panda. Ale pamiętaj, nic Ci nie da stuprocentowej pewności bezpieczeństwa twojego konta bez uruchomionego Mobile Guarda oraz przykładowo co miesięcznym zmianą hasła, wtedy nawet podczas jakiegoś wycieku nikt nie odzyska tego konta, jeżeli nie posiada dowodu zakupu jakiegoś klucza lub wglądu do PP/Bankowego.

Co do Avasta, wypierdziel to jak najszybciej, darmowy syf który bardziej szkodzi komputerowi niż pomaga. 😉

#Offtop

Zalecam włączanie zawsze weryfikacji dwuetapowej na wszelakich portalach, daje to lepsze bezpieczeństwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...